Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Crisis lijkt in Sliedrecht aan de detailhandel voorbij te gaan.......?'
09jan 2014

Crisis lijkt in Sliedrecht aan de detailhandel voorbij te gaan.......?

SLIEDRECHT - Bureau BRO uit Boxtel heeft voor alle Drechtsteden een analyse gemaakt van de detailhandel. Dit rapport kreeg de naam: "Regionale Detailhandetailhandelsvisie Drechtsteden".

In dit rapport wordt een gedegen analyse van de detailhandelssituatie in de regio gemaakt. Hieruit blijkt o.a. dat het aantal detailhandelvestigingen in Sliedrecht veel groter is dan in een gemiddeld vergelijkbare plaats, en dat ook dit aantal nog steeds groeiend is. De crisis lijkt zo de Sliedrechtse detailhandel niet te raken. Er is geen terugloop in de detailhandel in Sliedrecht ten opzichte van de situatie in 2008. Maar dit komt vooral door de gegevens van de categorie 'In en om het Huis'.

Hieronder enkele voor Sliedrecht relevante pagina's uit dit rapport.

De analyse heeft plaatsgevonden op twee niveaus. Allereerst een analyse van de betreffende gemeente, en daarbij een analyse van de structuurbepalende winkelgebieden.

Aangegeven wordt wat de omvang en samenstelling van de detailhandel is, de schaal van het aanbod, de leegstand, etc. Voor Sliedrecht blijkt dat de leegstand wel groter is dan in een vergelijkbare gemeente, maar dat het aantal winkels in de detailhandel juist veel groter is dan in zo'n vergelijkbare gemeente.

Ten aanzien van het aanbod wordt de ontwikkeling sinds 2008 aangegeven. Opvallend hierbij is dat het aanbod bij de categorie 'In en om het Huis' in Sliedrecht meer dan drie keer groter is dan in een vergelijkbare plaats. 

 Deel dit bericht met je vrienden!