donderdag 21 januari 2021

Alles over Sliedrecht

Kopzorgen voor tweede schaakteam

13 januari 2014

SLIEDRECHT - Het zit dit seizoen zeker niet mee met het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht. Ook in de wedstrijd tegen Shah Mata 1 liet het team van Kees van der Does goede kansen op meer dan 0 wedstrijdpunten liggen. Nu werd het 3-5 voor de Rotterdamse ploeg.

Opnieuw traden de Sliedrechtse reserves gehavend aan. Dit keer ontbrak Wout Boer, die wel uitstekend werd vervangen door Adrian Mensing, die na een zware partij uiteindelijk zijn eerste halfje in het tweede team kon bijschrijven.

Dat halfje was niet voldoende voor Sliedrecht 2, omdat het team al snel met 2-0 achterkwam door nederlagen van Jan Sulman (blunder) en Pieter Pons (mist wedstrijdritme).

Kopman Robert van Rekom won wel en toen leek er nog een goede uitslag mogelijk. Maar nadat Willem Kuiper zijn geweldige stelling in remise zag verzanden en nadat Floris Verweij ook een betere stelling in tijdnood verspeelde was de strijd gestreden en konden Wim Hokken en Jerry van Rekom niets anders doen dan remise spelen.

Door de vijfde nederlaag op rij staat het tweede team puntloos op de voorlaatste plaats en lijkt de strijd tegen degradatie (4 teams degraderen) een hopeloze strijd. Dan maar de sportieve plicht vervullen en nog zoveel mogelijk favorieten beentje lichten.

Eerste verlies voor koploper Peter vd Bergh
In de 16e ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht  heeft koploper Peter van den Bergh zijn eerste nederlaag geleden. Niels Mijnster wist na een rustige start van de partij een kwaliteit te winnen en, ondanks hevig verzet van de clubkampioen, wist Mijnster in het verre eindspel de winst te pakken.

Door deze uitslag wordt de marge op de achtervolgers weliswaar kleiner, maar Van den Bergh blijft ruim koploper voor Robert van Rekom en Kees Wessels.

Kees Wessels kroop weer wat dichter naar de tweede plaats door gedegen winst op Andrew Mensing, terwijl Wim Pool met remise moest genoegen nemen  tegen Hans Klein, maar blijft wel op de vierde plaats.

De jonkies Jurgen de Haan en Jorik Klein gebruikten beiden de volledige bedenktijd, maar Jorik had in het eindspel de betere kansen en pakte het volle punt mee.

Peter Vis was in zijn partij tegen Martin Prins de weg een beetje kwijt en werd pardoes mat gezet.

Hans Vink was in een gulle bui, blunderde tegen Henk Prins al snel zijn dame weg en de stukken konden weer snel in het doosje.

Joost Stoker had weinig moeite met Jan Willem Kraaijeveld en revancheerde zich zo van de nederlaag in de vorige partij tegen de nestor van de vereniging.

Jan Veenis maakte gretig gebruik van een onnauwkeurigheid van Cees Moes.

Mark van Hulst en Leo Koppelaar hadden hun kruit al verschoten in een externe wedstrijd en kwamen al snel remise overeen. Marcel Klein hield het hoofd koel tegen een goed spelende William Gijsen en kon uiteindelijk het punt bijschrijven.

Luuk van Dijk verrast koploper bij schaakjeugd
In de zeventiende ronde van de najaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Luuk van Dijk voor een grote verrassing gezorgd door  de koploper van de tweede groep, Jesse Vonk, te verslaan. Door de zege staat Luuk steviger op de vierde plaats en heeft hij nog kansen op een podiumplaats.

Aan de kop wordt het in de tweede groep steeds spannender nu koploper Jesse heeft verloren. Mitchell van Vonderen en Joppe den Breejen staan vlak achter hem en met nog maar een paar ronden te gaan is de kampioen nog niet bekend.

In de eerste groep verstevigde Koos vd Berg zijn koppositie, maar ook hier zijn Matthias vd Dool en Roland Kop de kapers op de kust.

In de laddercompetitie gaat het kampioenschap tussen Mitchell van Vonderen en Maarten Hartkoren, die de achtervolgers definitief hebben afgeschud.

Deel dit bericht met je vrienden!