Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bewegen is net zo belangrijk als gezonde voeding.'
21jan 2014

Bewegen is net zo belangrijk als gezonde voeding.

SLIEDRECHT - Dat bewegen gezond is weet iedereen. Maar hoe komt het dan toch dat de gemiddelde Nederlander niet aan zijn of haar bewegingsnorm komt?

Veel mensen hebben een zittend beroep of denken er gewoon niet zo bij na om meer te bewegen. 1of 2 x naar de sportschool is genoeg denken de meesten, maar het tegendeel is waar. Om het risico op overgewicht en daarbij horende ziektes zoals diabetes, hart en vaatziektes en kanker te verkleinen zou iedereen 30 tot 60 minuten per dag moeten bewegen. Naast het feit dat bewegen gezond is, ga je ook beter in je vel voelen en wordt je belastbaarheid groter.

Om Sliedrecht en omgeving wat meer in beweging te krijgen heeft Afslankpraktijk Vitaal iets bedacht. Veel mensen vinden de drempel naar een sportschool, wandel of trimclub groot omdat ze denken niet gelijk mee te kunnen, of intensieve beweging niet gewend zijn, revaliderend zijn, uit een burn-out komen of gewoon niet zo van sporten houden.

Afslankpraktijk Vitaal geeft per 3 februari een wandelcursus waarbij men wordt klaargestoomd om intensief 5 km te lopen. We beginnen met 10 minuten matig wandelen en voeren dat op tot 5 km per uur in 3 maanden tijd, aldus Francis Vlot (eigenaresse van Afslankpraktijk Vitaal). Ook krijg je tips over wat nu echte gezonde voeding is. Na 12 weken intensieve begeleiding kan men lid worden van een wandel- of trimclub en is het gemakkelijker om aan te sluiten bij de huidige wandelaars of de starterscursussen hardlopen die in het voorjaar weer beginnen.

Een ander bijkomend voordeel van gezamenlijk bewegen is dat het ook nog eens reuze gezellig is en je nieuwe mensen leert kennen. Voor meer informatie zie website; www.afslankpraktijkvitaal.nl of mail: francis@afslankpraktijkvitaal.nlDeel dit bericht met je vrienden!