Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Ad de Waard geeft startsein voor de Energie Race'
22jan 2014

Wethouder Ad de Waard geeft startsein voor de Energie Race

SLIEDRECHT - Van januari tot maart nemen 14 schoollocaties scholen uit de Drechtsteden deel aan De Energie Race. Deze energiebesparingwedstrijd wordt georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt en energie- en nutsbedrijf HVC om scholen te helpen energie te besparen. De school die in drie maanden tijd de meeste energie bespaart, wint naast een lagere energierekening, een bedrag van maar liefst € 5000,-. Dit bedrag mag besteed worden aan duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen of isolatie. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Drechtsteden Gemeenten.

In Sliedrecht doen leerlingen van de scholen De Wilgen en de Johannes Calvijn mee aan De Energie Race. Alle leerlingen en leerkrachten gaan zoveel mogelijk energie besparen. Dat kan al heel eenvoudig bijvoorbeeld door de lichten uit te doen in lokalen die niet worden gebruikt en door de verwarming een graadje lager te zetten. Uiteraard is het aan de scholen om zelf nog veel meer ideeën te ontwikkelen.

Wethouder milieu en duurzaamheid, Ad de Waard, geeft op donderdag 30 januari a.s. het officiële startsein voor de Energie Race in Sliedrecht. De school ontvangt van de wethouder op die dag de Energie Race poster. Met het samen ophangen van de poster gaat de race officieel van start. Wethouder Ad de Waard start om 13.00  uur op de basisschool obs De Wilgen. Met de poster kunnen de scholen laten zien dat ze meedoen aan De Energie Race. Op de poster staan een aantal leuke energiebesparingstips.Deel dit bericht met je vrienden!