Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zonnepanelen op dak gemeentekantoor Sliedrecht'
23jan 2014

Zonnepanelen op dak gemeentekantoor Sliedrecht

SLIEDRECHT - Op het dak van het gemeentekantoor zijn afgelopen weken zonnepanelen geïnstalleerd. “Er zijn  408 zonnepanelen geïnstalleerd, met een totaal verwachte opbrengst van 87.500 kWh per jaar. Dat is 25 % besparing op het totaal aan energie dat binnen het gemeentekantoor  jaarlijks ver-bruikt” wordt, aldus wethouder Ad de Waard.

De gemeente Sliedrecht wil haar inwoners en bedrijven stimuleren om minder energie te verbruiken en zelf duurzame energie op te wekken. En  de gemeen-te wil daar zelf ook het goede voorbeeld in geven. Wethouder Ad de Waard:  “De Drechtsteden hebben samen met het Rijk afspraken gemaakt over ener-giedoelstellingen op de langere termijn. Er zijn verschillende acties uitgezet om duurzaamheid te promoten. Zelf doen we ook mee. Daarom zijn er zonne-panelen geplaatst op het dak van het gemeentekantoor.”

Duurzaamheid is een speerpunt van het gemeentelijk milieubeleidsplan wat vorig jaar is vastgesteld en sluit aan  op het duurzaamheidbeleid van de Drechtsteden. Vanuit de Drechtsteden wordt samengewerkt om  inwoners en bedrijven te stimuleren minder energie te verbruiken en zelf duurzame energie op te wekken. Dat gebeurde de afge-lopen tijd onder meer met een inkoopactie voor zonnepanelen en een energiescan voor woonhuizen. Ook kreeg de regio de Lean & Green Award toegekend voor duurzame mobiliteit.Deel dit bericht met je vrienden!