Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste Beursvloer Sliedrecht komt eraan'
27jan 2014

Eerste Beursvloer Sliedrecht komt eraan

SLIEDRECHT - Op initiatief van het Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht  wordt op donderdag 15 mei 2014 de eerste Beursvloer georganiseerd. Een sprankelend en spraakmakend evenement waarbij handel centraal staat, met als doel de kwaliteit van het maatschappelijke leven een boost te geven.

Geld is taboe op de Beursvloer
Op een Beursvloer worden maatschappelijke behoeften verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin. Bedrijven, lokale overheden, serviceclubs, scholen, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar in een informele en dynamische sfeer. Doel van een Beursvloer is om matches tot stand te brengen.

Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het één en ander voor elkaar te krijgen. Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

Voorbeeld van een match:
Een bouwbedrijf adviseert bij de verbouwing van een gebouw van de scoutingvereniging. Als tegenprestatie organiseert de vereniging een survivaltocht voor de kinderen van de werknemers van het bouwbedrijf.

De werkgroep
De Beursvloer wordt georganiseerd door een werkgroep onder leiding van Charlotte Brouwer, coördinator van het Vrijwilligerspunt. De werkgroep fungeert als denktank en heeft als taak zo veel mogelijk deelnemers aan de Beursvloer te verbinden. Leden van de werkgroep zijn zowel vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de gemeente Sliedrecht en maatschappelijke organisaties.

Op de foto: De Werkgroep Maatschappelijke Beursvloer Sliedrecht bestaande uit: v.l.n.r.Christa van Delen (Griendencollege), Gert Jongeneel (Jongeneel Advocaten), Diederik van Splunter (VSO), Brigitta Müller (Stichting Welzijnswerk Sliedrecht), William Schoonderbeek (Rabobank), Henk Gravesteijn (Tablis Wonen), Twan van den Munckhof (Rivas Zorggroep), Charlotte Brouwer (Vrijwilligerspunt, SWS) en Hans Erkens (Gemeente Sliedrecht).

Meer informatie
Heeft uw stichting, vereniging of instelling een onvervulde wens of behoefte? Of heeft u een bedrijf dat invulling wil geven aan maatschappelijk betrokken ondernemen? Neem dan voor meer informatie contact op met Charlotte Brouwer, tel. (0184) 416 729 of schrijf u meteen in op de website www.beursvloersliedrecht.nl.

De Beursvloer wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Sliedrecht, Rabobank Merwestroom, Tablis Wonen, Devaca Creative Support, Inventif en Koppelaar Notarissen.

 

Zie ook:
Vrijwilligerswerk biedt uitkomst bij werkloosheid (ma, 27 jan 2014)
Gemeentepenningen voor zes actieve vrijwilligers (vr, 13 dec 2013)
Vrijwilligerswerk is een kans voor iedereen (di, 12 nov 2013)
Vier weken geen spreekuur Vrijwilligerspunt (ma, 15 jul 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!