Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Doe mee in het Repair Cafe'
07feb 2014

Doe mee in het Repair Cafe

SLIEDRECHT - Repair Café Sliedrecht is een initiatief van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS)
- dat repareren promoot als alternatief voor weggooien
- dat reparatiekennis wil behouden en
- dat - via het organiseren van repareerbijeenkomsten - de sociale samenhang en verbinding in ons dorp wil versterken.

SWS wil vanaf januari 1 x per maand op zaterdag een Repair Café organiseren in De Reling, Industrieweg 13. Inwoners van Sliedrecht kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken.

Repair Café Sliedrecht heeft nog ruimte voor meer handige vrijwilligers uit Sliedrecht. Doe ook mee!

Repair Café Sliedrecht zoekt bewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn om dingen te repareren waar bewoners mee komen en die het leuk vinden om hun kennis te delen met dorpsgenoten. We zoeken vooral mensen die handig zijn met de naaimachine om kleding of textiel te herstellen, mensen die kleine mankementen aan fietsen kunnen repareren, aan elektrische apparaten en aan meubels of houten voorwerpen.

Daarnaast zoeken we mensen die bij de Repair Cafés de functie van gastvrouw of gastheer willen vervullen. Die zorgt voor koffie en thee, heet de bezoekers welkom en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Meer over de achtergrond en doelstellingen van het Repair Café lees je op de landelijke Repair Café-site www.repaircafe.nl.

Interesse? Mail naar a.vereijken@welzijnswerksliedrecht.nl of bel naar 0184-416729.Deel dit bericht met je vrienden!