Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Voorstel College van B&W:
17feb 2014

Voorstel College van B&W: "Meer geld voor startersleningen"

SLIEDRECHT - Op 28 januari jl. heeft het college besloten om aan de raad voor te stellen om € 250.000 beschikbaar te stellen voor het aanvullen van het Startersfonds bij de SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeen-ten). Op dinsdag 25 februari wordt het voorstel behandeld in de opinië-rende bijeenkomst en op 11 maart vindt de besluitvorming door de raad plaats.

De starterslening is populair in Sliedrecht; de afgelopen zeven jaar zijn er 53 startersleningen verstrekt, waarvan inmiddels vijf zijn afgelost. Dit is het hoogste aantal binnen de Drechtsteden!

Wethouder Lavooi is erg blij met dit aantal startersleningen en wijst er op dat voor iedere verstrekte lening een starter een huis heeft kunnen kopen, terwijl tegelijkertijd  ook de verkoper van de woning een andere woning kon kopen. De starterslening werd ook gebruikt bij de aankoop van nieuwbouwwoningen in het Havenkwartier. Lavooi: “De starterslening brengt de woningmarkt in beweging.”

De starterslening helpt starters aan een koopwoning. En iedere verkochte wo-ning zorgt voor economische activiteiten, zoals het inhuren van de schilder, de aanschaf van meubilair, de aankopen bij de bouwmarkt etcetera.Deel dit bericht met je vrienden!