Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drechtsteden stoppen subsidies cultuur'
18feb 2014

Drechtsteden stoppen subsidies cultuur

DRECHTSTEDEN - Vanaf 1 januari 2014 subsidieert  de gemeenschappelijke regeling (gr) Drechtsteden niet langer culturele activiteiten. Er kan voor dit doel geen subsidie meer worden aangevraagd bij de gr Drechtsteden.
 
In de jaren 2009 tot en met 2012 is - in het kader van de provinciale Regionale Agenda Samenleving (RAS) - een stimuleringsprogramma voor cultuurparticipatie uitgevoerd. In die jaren is een Drechtstedelijk budget voor cultuurparticipatie van € 69.000,- gehanteerd, Dit bedrag werd meer dan verdubbeld door een provinciale bijdrage, waardoor drie jaar lang ongeveer € 200.000,- per jaar aan culturele activiteiten in het kader van participatie kon worden besteed.

In 2012 maakte de provincie bekend per 1 januari 2013 volledig te stoppen met de bijdrage aan cultuurparticipatie. De Drechtsteden hebben 2013 als afbouwjaar gebruikt. Daarom werden in 2013 “nadere regels voor subsidies culturele activiteiten” opgesteld. Verschillende organisaties hebben in het afgelopen jaar nog subsidie van de Drechtsteden ontvangen voor hun culturele activiteit.

Begin dit jaar heeft het Drechtstedenbestuur besloten de “nadere regels subsidies culturele activiteiten” in te trekken. Vanaf 1 januari 2014 wordt door de gr Drechtsteden geen middelen meer ingezet in het kader van subsidies culturele activiteiten en kunnen instellingen geen subsidies meer bij de gr Drechtsteden aanvragen.Deel dit bericht met je vrienden!