Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Laadpalen elektrische auto's geplaatst'
03mrt 2014

Laadpalen elektrische auto's geplaatst

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft in samenwerking met de stichting E-laad twee oplaadpalen voor elektrische auto’s  geplaatst. Om  ervaring op te doen met de gevolgen voor het netwerk en om elektrisch rijden mogelijk  te maken, biedt stichting E-laad elke gemeente in Nederland per 10.000 inwoners kosteloos één oplaadpunt aan.

Recent zijn op twee locaties in Sliedrecht oplaadpunten gecreëerd voor elektrische auto’s. Op de parkeerterreinen bij  beide treinstations is hiervoor een parkeervak gereserveerd.

Met het plaatsen van de laadpalen wil de gemeente het gebruik van elektrische auto’s stimuleren. Duurzaamheid is een speerpunt van de gemeente Sliedrecht. Het plaatsen van oplaadpalen is een van de acties die voortkomt uit het Milieubeleidsplan.

Wethouder Ad de Waard: “De gemeente wil haar maatschappelijke verantwoording nemen om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een duurzame samenleving. Enerzijds door initiatieven op het gebied van duurzaamheid te steunen en te stimuleren, anderzijds door zelf een inspirerend voorbeeld te zijn.” 

Om het gemeentepersoneel te stimuleren elektrisch te gaan rijden, wordt een laadvoorziening bij het gemeentekantoor geplaatst. Gedurende een proefperiode  is deze alleen beschikbaar voor personeel van de gemeente en de belastingdienst Drechtsteden. Hiermee wil  de gemeente  ervaring opdoen die mogelijk kan leiden tot het plaatsen van meerdere openbare laadpunten in de gemeente.  Deel dit bericht met je vrienden!