Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw: Echografie en Shockwave therapie bij Fysiotherapie Twigt'
12mrt 2014

Nieuw: Echografie en Shockwave therapie bij Fysiotherapie Twigt

SLIEDRECHT - Een tenniselleboog, hielspoor, achillespees, kniepees of schouderklachten, al dan niet met verkalking, zijn vervelende en beperkende aandoeningen. In veel gevallen houden de pijnklachten na divers behandelingen aan. Een operatie lijkt dan vaak nog de enige optie. Fysiotherapie Twigt biedt echter nu twee innovatieve behandelmethoden die een operatie kunnen voorkomen. En, belangrijker, ook de pijnklachten kunnen wegnemen. “We geven mensen de aandacht van vroeger, maar met de kennis van nu”, aldus Lonneke van der Knaap-Twigt.

Allereerst heeft het Paramedisch Centrum een uitermate geavanceerd echosysteem in gebruik genomen. Met echografie of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound) kan opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat (pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten). Aandoeningen komen hierdoor veel duidelijker in beeld, zodat een betere diagnose mogelijk is én de juiste behandeling die daarbij hoort. Het gaat dan om klachten als irritaties van pezen zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog en verkalking in pezen (bijvoorbeeld rondom de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Shockwave
Voor de effectieve behandeling van pijnklachten biedt Paramedisch Centrum Twigt nu ook Shockwave aan. Dit wordt beschouwd als een innovatie in pijnbestrijding van het bewegingsapparaat. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes wordt met Shockwave therapie de pijn rechtstreeks bij de oorsprong bestreden zonder medicatie of chirurgie. Deze methode is vergelijkbaar met, en ook afgeleid van, de werking van de niersteenvergruizer. Door middel van gefocusseerde schokgolven wordt de pijnlijke plek behandeld. Een operatie kan hierdoor in veel gevallen voorkomen worden. Chronische pijnklachten die met Echografie gelokaliseerd zijn in spieren en pezen, zijn vaak behandelbaar met Shockwave. Deze nieuwe succesvolle vorm van pijnbestrijding is voor de tenniselleboog, golferselleboog, pijnlijke achillespees, runnerknee of jumpersknee, shintsplintsklachten, schouderverkalking en hielspoor.

Ook 's avonds
Voor Shockwave en Echografie kunnen mensen dagelijks en ook ’s avonds bij Paramedisch Centrum Twigt terecht. De vergoeding vindt plaats via de zorgverzekeraar mits patiënten daar aanvullend voor verzekerd zijn.Deel dit bericht met je vrienden!