Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '3-jarige Louna klaart de klus, net als leerlingen PWA' Kaal geslagen Leeuweriksingel krijgt weer een groen aanzien
13mrt 2014

3-jarige Louna klaart de klus, net als leerlingen PWA

SLIEDRECHT - Zodra Ad de Waard, de wethouder, arriveert, ziet hij dat de 3-jarige Louna wel wat hulp kan gebruiken. Hij neemt de schop ter hand. Samen graven ze de kuil dicht zodat de jonge moeraseik die op deze plek in de grond is geplant de komende jaren naar hartelust kan groeien.

Dat zal zijn aan de waterkant van de Leeuweriksingel waar hij samen met een twintigtal ‘broertjes en zusjes’ het straatbeeld zal sieren. Nu is het nog een kale boel, wat komt doordat de populieren die ruim dertig jaar langs de singel heb gestaan, afgelopen najaar zijn gekapt. ,,Simpelweg omdat ze op waren”, legt Jeroen Sakko van de gemeente uit. Een buurtbewoonster zegt er blij mee te zijn. ,,De bomen vielen uit en daar hadden we als buurt best veel last van. Op een gegeven moment werd het ook gevaarlijk vanwege vallende takken.”

Nationale Boomfeestdag

Voor haar huis zijn de leerlingen van groep 6 van de Prins Willem-Alexanderschool (locatie: Van der Waalslaan) ijverig aan het werk om de gaten in de grond te dichten.  Ze doen dat in het kader van de Nationale Boomfeestdag. Die vindt normaal gesproken op de derde woensdag van maart plaats, maar vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart is het jaarlijkse kinderfeestje een week vervroegd.

Berichten voor de toekomst

Een feestje is het. De kinderen moeten weliswaar de handen uit de mouwen steken, maar krijgen als beloning een appel van de wethouder en ze mogen na afloop met NME-coördinator Carl van Rijn mee naar de Woeste Weide in het Burgemeester Feitsmapark. Wie weten worden ze over een aantal decennia wel beroemd als bij opgravingen de flessen worden gevonden waar ze hun berichten voor de toekomst in hebben gestopt. ‘Mensen moeten goed voor de natuur blijven zorgen’, had Ferdinand geschreven. Hij zal daar zelf zeker een steentje aan bijdragen. Ferdinand wil namelijk bioloog worden. Janet en Luuk schreven de wens op dat de bomen een gelukkig leven zullen hebben en goed gaan groeien. Mike hoopt dat de kinderen in de buurt er veel plezier aan beleven. Voor de 3-jarige Louna, het meisje dat aan het begin van dit artikel werd genoemd, zullen het hele speciale bomen zijn. Haar ouders stuurden een e-mail naar de gemeente  of ze mee mocht helpen scheppen. De eiken zijn immers voor haar huis geplant. Ze kreeg een positieve reactie terug. Met een beetje hulp van de wethouder wist ze de klus op eigen kracht te klaren.Deel dit bericht met je vrienden!