Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IHC Merwede Foundation schenkt ruim 5.000 euro aan hospice De Cirkel'
13mrt 2014

IHC Merwede Foundation schenkt ruim 5.000 euro aan hospice De Cirkel

SLIEDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - De IHC Merwede Foundation heeft 5.040 euro geschonken aan hospice De Cirkel. Coördinator Monique Pol en bestuurslid Annelies de Back van hospice De Cirkel ontvingen symbolisch een cheque met dit bedrag uit handen van Frans Lunenborg, bestuurslid van de Foundation en Candide Fortuin die momenteel in het kader van haar studie Cultuur, Organisatie en Management onderzoek doet bij IHC Merwede naar het beeld dat mensen hebben van de Foundation.

IHC Merwede is leverancier van efficiënte schepen en equipment voor bagger- en natte mijnbouwactiviteiten. De onderneming wordt ook erkend als een betrouwbare leverancier van innovatieve schepen en materieel voor de offshore markt. Het bedrijf hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jaarlijks wordt een bedrag vrijgemaakt om te besteden aan goede doelen die dicht bij mensen staan, zowel regionaal als internationaal. “Zo combineren wij de harde kant van de industrie met de meer zachte kant van de zorg.

Het geld voor het hospice hebben we bijeengebracht door leveranciers te vragen geen kerstpakketten meer te geven, maar in plaats daarvan geld te doneren aan onze Foundation,” aldus Frans Lunenborg.

Warm hart
Vorig jaar heeft hij samen met een collega een bezoek gebracht aan het hospice. “We waren onder de indruk van de manier van werken en van het maatschappelijk nut dat zo’n bijna-thuis-huis heeft voor mensen die niet zo lang meer te leven hebben.

Op basis daarvan hebben we besloten hospice De Cirkel uit te kiezen als een van onze goede doelen. We willen graag ons steentje bijdragen aan deze organisatie en met dit geld het hospice helpen praktische wensen die er nog zijn te realiseren.”

Coördinator Monique Pol: “We zijn erg blij met dit geweldige bedrag. Het onderstreept voor ons het draagvlak dat wij in de regio hebben. Zonder giften en donaties kan ons hospice niet bestaan en het is fijn om te weten dat zoveel mensen onze organisatie een warm hart toedragen.

Waar het geld aan besteed wordt, is nog niet bekend, maar het gaat zeker een goede bestemming krijgen. Namens het bestuur, coördinatoren en de vrijwilligers willen wij de IHC Merwede Foundation hartelijk bedanken voor dit prachtige gebaar.”Deel dit bericht met je vrienden!