Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Meld je nu aan voor gratis deelname aan Praktijk-dag voor Jonge Autorijders'
25mrt 2014

Meld je nu aan voor gratis deelname aan Praktijk-dag voor Jonge Autorijders

SLIEDRECHT - Jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar in de gemeente Sliedrecht, die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben, kunnen zaterdag 12 april gratis meedoen aan “The DriveXperience”. Dit is een praktische en leerzame Praktijkdag voor Jonge Autorijders, waarvoor auto’s gratis beschikbaar worden gesteld door Auto Indumij. Bezit van een eigen auto is dus niet nodig. De dag wordt deels gehouden op het terrein van IHC, Molendijk 94 te Sliedrecht.

De gemeente Sliedrecht organiseert deze dag samen met de gemeente Har-dinxveld-Giessendam. Jonge autorijders uit beide gemeenten kunnen gratis aan deze dag deelnemen.

The DriveXperience wordt georganiseerd op initiatief van het Regionaal Or-gaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidi-eert. Je ervaart zelf  in de praktijk hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn.

Praktijkrit rijden (Road Xperience)
Je rijdt deze dag een praktijkrit en ervaart hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Je rijdt met twee andere jon-geren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt el-kaar af aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft van je zelf – en van elkaar – verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach die als laatste óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)
Op een gladde mobiele rem/slipbaan rijden de jonge deelnemers, waarbij zij zélf achter het stuur ondervinden hoe het aanvoelt om op glad wegdek onver-wacht noodstops te maken met verschillende snelheden. Je voelt hoe lang je remweg op een glad wegdek is en je voelt daarbij de werking van het ABS remsysteem. Wéér een ervaring rijker!

Module alcohol en drugs (XperienceXchange)
Derde onderdeel is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling met deelne-mers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie. Alle modules bij elkaar een veelzijdig dagpro-gramma met autorijden, remproeven, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet
Je krijgt een eigen inlogcode en maakt enkele dagen voor deelname op de site van CitoDrive een test om te zien wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag maak je nóg een leuke en leerzame toets. Een extra reden dus om je meteen aan te melden!

Laat ook je vrienden aanmelden!
Laat al je vrienden, kennissen en collega’s van 18 t/m 24 jaar die óók tussen de 3 maanden en 2 jaar het rijbewijs bezitten zich óók aanmelden en gratis meedoen! De dag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De ge-meenten zorgen voor een gratis lunch!  Na afloop krijg je een certificaat. Er kunnen maximaal 40 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus!

Aanmelden via de website
Aanmelden gaat via www.thedrivexperience.nl of www.jongeautorijders.nl. Daar vind je ook meer info over deze dagen. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe 12 april mee! Qr-reader op je smartphone? Scan de qr-code hiernaast en je bent op de website om je aan te melden of voor meer info.Deel dit bericht met je vrienden!