Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altijd lente in de ogen van de moestuin assistenten'
26mrt 2014

Altijd lente in de ogen van de moestuin assistenten

SLIEDRECHT - Leerlingen van OBS de Wilgen hebben dinsdagmorgen het voorjaar ingeluid bij de Sociale Moestuin aan de Lijsterweg. Net als leerlingen van de Oranje Nassau en Prins Willem-Alexander  starten ze deze week met het schooltuinenproject, dat vorig jaar een groot succes bleek.

Aldus voorzitster Mirjam Lankreijer. Ze legt uit dat de moestuin graag voorziet in educatie aan kinderen: ,,Voor iedereen is het goed om gezonde producten te eten en jong geleerd is oud gedaan. De liefde voor groenten uit eigen tuin kan niet vroeg genoeg onder de aandacht worden gebracht.  We hopen dat via de kinderen ook de (groot)ouders worden geïnspireerd eens een kijkje te nemen bij de Sociale Moestuin of mee te komen helpen bij de verzorging van het tuintje van hun (klein)kind. Want wat is er nu lekkerder dan dat je de groeten uit je eigen tuin uiteindelijk ook op tafel hebt staan als heerlijke maaltijd!?”

NME-centrum
De kinderen van OBS de Wilgen krijgen theorieles van juffrouw Suzan en op de tuin zal meester Arie uitleggen hoe er geharkt, gezaaid en uiteindelijk geoogst moet worden. Voor de leerlingen van de Oranje Nassau en Prins Willem-Alexander is het dit jaar voor het eerst dat ze een eigen schooltuintje mogen onderhouden. Meester Carl van het NME-centrum in het Feitsmapark zal de lessen voor deze twee scholen verzorgen.

De Sociale Moestuin is elke dag open voor mensen die willen komen helpen of een kijkje willen nemen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen via info@socialemoestuin.nl of even langskomen op de tuin aan de Lijsterweg 70. De moestuin kan ook worden gevolgd op Facebook.

Foto is dinsdagmorgen gemaakt door Jordi de Jonge Fotografie.

Bron: Erik de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!