Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beurs Bouw Compleet trok vorig jaar 3.000 tot 3.500 bezoekers'
31mrt 2014

Beurs Bouw Compleet trok vorig jaar 3.000 tot 3.500 bezoekers

SLIEDRECHT - De beurs Bouw Compleet, die jaarlijks wordt gehouden in de evenementenhal in Gorinchem, trok vorig jaar 3.000 tot 3.500 bezoekers per dag. ,,Wat ons opviel was het aantal bezoekers en deelnemers uit de omgeving of beter gezegd het ontbreken daarvan. Daar willen we dit jaar verandering in brengen met het Regioplein Zuid-Holland Zuid”, aldus Johan de Ruiter. Zijn bedrijf Van Wijngaarden Groothandel b.v. zet deze beurs in een beurs op poten in samenwerking met ZZP News b.v. Vanuit de gedachte dat regionale krachtenbundeling sterk maakt.

Door Erik de Bruin

Van Wijngaarden is van oorsprong een Hardinxveldse onderneming, maar is al sinds 2000 gevestigd op het Sliedrechtse bedrijventerrein Noordoost-Kwadrant. Een ideale locatie voor klanten uit bouw en industrie die gereedschappen en ijzerwaren nodig hebben. Als ze op de A15 de afslag Sliedrecht-Oost nemen, zijn ze al bijna op hun bestemming gearriveerd. Ze hoeven niet eens hun TomTom in te stellen. Voor veel klanten is dat sowieso al niet nodig omdat ze vaste afnemers zijn en de regio op hun duimpje kennen. Simpelweg omdat ze zelf ook zijn gevestigd in Zuid-Holland Zuid. ,,De regio is onze core business”, legt De Ruiter uit. ,,We hebben een meerwaarde voor bedrijven die uit de buurt komen door onze grote voorraad en doordat onze groothandel dagelijks van zeven uur ‘s morgens tot zes uur ‘s avonds open is en ook op zaterdagmorgen van negen tot twaalf. Doordat de lijnen kort zijn, kun je snel en efficiënt handelen. Dat levert veel trouwe klanten op.” Het bruggetje naar het initiatief op 9, 10 en 11 september is snel gelegd. ,,We geven een nieuwe draai aan het evenement. Met als doel elkaar te helpen. Je doet niet mee aan een beurs omdat je zo graag op een beurs wilt staan, het moet ook iets opleveren. Vorig jaar was het wat ons betreft te algemeen en té landelijk. Vier dingen vielen op, namelijk: dat er in z’n algemeenheid te weinig bezoekers waren, te weinig bezoekers uit de regio en te weinig standhouders uit dit gebied en er werd te weinig reclame gemaakt voor de beurs. Het evenement heeft een impuls nodig en die geven we door een regioplein op te zetten. Daarmee willen we een steentje bijdragen aan de economische groei. We geloven in regionaal samenwerken.”

‘Zeer goed ontvangen’
Hij vervolgt: ,,We hebben minimaal driehonderd vierkante meter standoppervlak gereserveerd voor exposanten uit de regio. Daarvan is al ruim tweederde gevuld. We kunnen dus stellen dat het concept zeer goed wordt ontvangen.” De deelnemers zijn tot nu toe veel bouwgerelateerde bedrijven. ,,Maar dat hoeft niet”, zegt De Ruiter met klem. ,,Dat het niet allemaal bouwgerelateerde standhouders zijn, is niet erg. Integendeel. Ook zij hebben een boekhouder, een drukker, een websitebouwer, een bedrijfsfilm, premiums, verpakkingen et cetera nodig en zijn daar naar op zoek. Er liggen dus volop mogelijkheden. Zeker omdat de beurs meer aantrekkingskracht uitoefent op de zakelijke omgeving waarin het evenement wordt gehouden.”

‘Kruisbestuiving’
Om uiteindelijk in september ook veel bezoekers te trekken nodigen alle deelnemers hun relaties uit. Daarvoor worden flyers gedrukt ter promotie van het regioplein. Ook via social media wordt er aandacht aan besteed. ,,Zo genereren we met elkaar veel en kwalitatief betere bezoekers. Dat leidt tot kruisbestuiving. Immers het netwerk van de ene deelnemer is interessant voor de ander en vice versa. Vorig jaar zag je veel gepensioneerde bezoekers. Doordat er dubbel reclame wordt gemaakt en veel meer bedrijven uit de regio meedoen, die allemaal gaan flyeren, verwacht ik veel meer business to business-contacten. Bovendien valt het samen met de Beton Vakdagen, die in het andere deel van de evenementenhal worden gehouden. Bezoekers kunnen zo van de ene naar de andere beurs wandelen en zullen dat ook doen omdat het verwant is. Alles bij elkaar ontstaat een hoog verwachtingspatroon. Tot 30 mei blijven we deelnemers werven en daarna flyeren we met elkaar voordat ook de uitnodigingen die de evenementenhal verstuurt in de bus vallen. Wat ik al zei: dubbele reclame.”

‘Wat de organisatie van Bouw Compleet ervan vindt?’ De evenementenhal reageerde enthousiast. We leveren nieuwe standhouders aan en helpen mee met de promotie van het evenement. Ook dat is samen sterk.”

Wie mee wil doen aan dit initiatief, kan op www.regioplein-zhz.nl alle informatie vinden.

Bron: Erik de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!