Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PRO Sliedrecht bereidt vragen voor over ICT fraude Drechtsteden'
01apr 2014

PRO Sliedrecht bereidt vragen voor over ICT fraude Drechtsteden

SLIEDRECHT -  ‘De Drechtsteden zijn voor enkele tonnen opgelicht door computerspecialisten.’ Regionale media als AD De Dordtenaar en RTV Rijnmond hebben daar gisteren en vandaag uitvoerig over bericht.

Het AD kopte dat de politiek verbijsterd is over de ICT-fraude. Dordtse politici zijn middels een brief van een groep klokkenluiders geïnformeerd over de oplichting. De krant weet te melden dat ook aan de overkant van de rivier geschokt is gereageerd. Op initiatief van de lokale partijen Papendrechts Algemeen Belang (PAB) en Onafhankelijk Papendrecht (OP) wordt woensdagavond 2 april een extra raadsvergadering ingelast. Wethouder Richard Korteland wordt ter verantwoording geroepen omdat hij in het Drechtstedenbestuur de portefeuille Financïen bekleedt. Het wordt hem, zo is te lezen in het artikel, kwalijk genomen dat hij de raad hier niet over heeft geïnformeerd. OP kondigde alvast een motie van wantrouwen aan.

In Sliedrecht is het stil, al reageerde PRO Sliedrecht wel op de prikkelende tweet van Het Kompas-journalist Caroline Voorbergen, die zich dinsdagavond hardop afvroeg waarom de Sliedrechtse politiek niets laat horen over de ICT-fraude en of dat wellicht te maken heeft met de coalitievorming. ‘Zijn partijen bang hun eigen glazen in te gooien?’ PRO Sliedrecht liet daarop weten vragen voor te bereiden die waarschijnlijk in de eerstvolgende raadsvergadering op dinsdagavond 8 april aan de orde komen. ‘Eerst even de feiten op een rij’, was de vervolgzin.

Overigens schrijft het AD dat het ernaar uitziet dat de zes Drechtsteden-gemeenten (waaronder Sliedrecht) financieel geen schade lijden onder de affaire.  De ICT’ers waren ingehuurd om een nieuw computersysteem te maken. Een medewerker die nauwe banden had met de computerspecialisten is ontslagen. Tegen deze medewerker is ook aangifte gedaan. Volgens de Drechtsteden is er geen belastinggeld weg en is zelfs al een deel van het geld teruggehaald. Ook hebben de gemeenten een fraudeverzekering (bron: website RTV Rijnmond).

Bron: Erik de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!