Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dromen kunnen vanaf nu worden aangemeld'
04apr 2014

Dromen kunnen vanaf nu worden aangemeld

SLIEDRECHT -  De vijf bestuursleden van ‘Dromen zonder beperking’ brachten donderdagmiddag een lang van tevoren aangekondigd bezoek aan de notaris. Nu de stichting officieel is, kunnen de eerste dromen worden aangemeld van Sliedrechters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Door Erik de Bruin

,,Nu gaat het dus echt beginnen”, wrijft Peter de Borst, die het bestuur voorzit, zich in de handen. Hij lanceerde in oktober vorig jaar het idee en nam het voortouw om de stichting in de steigers te zetten. De ‘buit’ die de afgelopen vijf maanden is vergaard, bestaat uit vijf bestuursleden, tien vrijwilligers (die de droomwensen gaan coördineren en uitvoeren) en voldoende sponsoren uit Sliedrecht die het mogelijk moeten maken dat de dromen waarmee de  stichting aan de slag gaat werkelijkheid worden. Plus een Comité van Aanbeveling, die bestaat uit vier ‘bekende Sliedrechters’, te weten:  Nicole Boer van Wilhelmus (tevens betrokken bij talloze lokale comités, zoals Sliedrecht Bruist en de stichting Jeugd Actief), dominee Joost Schelling van de Gereformeerde Kerk Middeldiepstraat/ hoek Oranjestraat, burgemeester Bram van Hemmen en Bart van Noordenne, de schooldirecteur van De Sprong. ,,Daar zijn we héél trots op. Ze gaan geen activiteiten verrichten, zoals het werven van sponsoren, maar ze verbinden wel hun goede naam aan de stichting is dat is heel waardevol. Het geeft veel vertrouwen. Vertrouwen dat afstraalt op personen en bedrijven die we benaderen om ons te helpen.”

Website
Dromen kunnen worden aangemeld door een e-mail te sturen naar info@dromenzonderbeperking.nl. Er is nog wel een probleempje en dat is dat de website pas in de loop van volgende week wordt gelanceerd. De Borst: ,,Op de site wordt een aantal voorwaarden vermeld waaraan de droomwens moet voldoen. Om teleurstellingen te voorkomen is het goed om dit eerst te lezen. Daarom is het misschien beter nog even te wachten. Overigens kunnen mensen ons al wel mailen en daarin hun  belangstelling kenbaar maken. We mailen dan een intake-formulier terug en de voorwaarden. In principe maakt het dus niet zoveel uit.”

Startbijeenkomst
De hele club (inclusief driekwart van het Comité van Aanbeveling) komt vanavond bijeen in het clubgebouw van Wilhelmus. Aan de vrijwilligers wordt gevraagd wie een coördinerende rol op zich willen nemen en zich daarmee voor langere tijd aan de stichting verbinden. De Borst: ,,Zij gaan voor de uitvoering zorgen en voeren ook gesprekken met de aanmelders. Het bestuur bemoeit zich daar in het begin ook mee, maar zal naar verloop van tijd, als alles naar wens verloopt, meer op afstand staan. We willen een goede start maken en dat gaat ook lukken. Er is een stevig fundament gebouwd. Ook daar ben ik enorm trots op. Dát we dit al met z’n allen voor mekaar hebben gekregen!”

Onderstaande foto bij de ondertekening is gemaakt door EdB Fotografie. Van links naar rechts poseren de bestuursleden Jan van den Herik, Jaako Kraaijeveld, Helmi van den Herik, Peter de Borst en Annet Visser.Deel dit bericht met je vrienden!