Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Balkons en galerijen voldoen niet volledig aan de bouwnormen'
07apr 2014

Balkons en galerijen voldoen niet volledig aan de bouwnormen

SLIEDRECHT - In de Merelnest, Lijsterhof, Nachtegaal en Reiger voldoet de constructie van balkons en galerijen niet volledig aan de huidige bouwnormen. Dat staat in de brief die Tablis Wonen vanmorgen naar de bewoners van deze flats heeft verstuurd. Volgens de woningcorporatie is er geen acuut gevaar. ,,Om de veiligheid zeker te stellen worden vanaf morgen (lees: dinsdag 8 april) metalen palen onder alle galerij- en betonplaten geplaatst. Deze stempels zorgen voor extra ondersteuning”, aldus directeur-bestuurder Henk Gravesteijn.

In de brief, die door Gravesteijn is ondertekend, staat vermeld dat Tablis regelmatig onderzoek verricht. Onlangs is dat in bovengenoemde flats gebeurd. Uit dit onderzoek is gebleken dat de wapening in de galerij- en betonplaten (aangebracht ter versterking) niet op de juiste hoogte in het beton zit. ,,Afgelopen donderdag zijn we op de hoogte   gebracht van  de onderzoeksgegevens. Omdat de situatie geen acuut gevaar oplevert is de afgelopen dagen gebruikt voor het treffen van maatregelen en om de communicatie voor te bereiden.”

Te allen tijde toegang’

Deze maatregelen houden in dat op elk balkon vier stempels worden geplaatst. Die worden aangebracht vanuit een hoogwerker. Omdat de werkzaamheden vanaf de buitenkant van het gebouw plaatsvinden, hoeven bewoners hier niet voor thuis te blijven. Tablis laat hen ook weten dat ze tijdens de werkzaamheden te allen tijde toegang tot de flat hebben. Om de veiligheid te garanderen en de werklieden vrij hun gang te laten gaan wordt de plek waar op dat moment werkzaamheden plaatsvinden afgezet met hekken. Omdat wordt gewerkt met grote machines en metalen palen wordt bewoners verzocht niet in de buurt van de hekken te verblijven en hun kinderen daar niet te laten spelen.

‘Maximaal zes maanden’

De werkzaamheden starten dinsdag en duren tot uiterlijk zaterdagavond 12 april. Er wordt aan alle vier de flats tegelijk gewerkt. Dat duurt van zeven uur ‘s morgens tot uiterlijk tien uur ‘s avonds. In totaal worden circa achthonderd stempels geplaatst. Hiermee is volgens Tablis de veiligheid gegarandeerd. ,,Ze worden naar verwachting geplaatst voor een periode van maximaal zes maanden”, aldus Gravesteijn. ,,In die periode onderzoeken we de beste definitieve oplossing zodat de balkons en galerijen in de toekomst ook zonder stempels voldoen aan de juiste normen.”

Parkeren en informatiepunt

Tablis meldt ook dat de garages soms geblokkeerd kunnen zijn door de werkzaamheden. Ook de parkeerplaatsen bij de garages zullen niet altijd beschikbaar zijn. Wie haar/zijn auto gegarandeerd wil kunnen gebruiken wordt geadviseerd deze ergens anders te parkeren. Tot slot schrijft de woningcorporatie dat van maandag tot en met vrijdagavond een tijdelijk informatiepunt is geopend in de recreatieruimte van de Tuinfluiter. Bewoners zijn daar elke avond tussen 19.00 en 21.00 uur welkom om de tekeningen en de planning in te zien en vragen te stellen.Deel dit bericht met je vrienden!