Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een beurs over alle facetten van het leven'
07apr 2014

Een beurs over alle facetten van het leven

SLIEDRECHT - Marit Binnendijk van Maroza Gedenktekens en Angelina Meijers van Jotoma Training organiseren op zaterdag 12 april een levensbeurs in het bedrijvencentrum aan de Prisma 100 (naast Intratuin). Ze bieden de bezoekers de mogelijkheid om in een informele sfeer stil te staan bij de verschillende facetten van het leven: van de feestelijkheden rond een geboorte tot het moment dat er afscheid genomen moet worden.

,,Tijdens mijn werk ontmoet ik regelmatig mensen die zich niet bewust zijn van de keuzemogelijkheden op het gebied van hun uitvaart”, vertelt Marit. ,,Aanvankelijk was het de bedoeling om over dit onderwerp een inloopavond te organiseren. Al brainstormend met Angelina kwamen we op het idee om het allemaal wat breder te trekken. Uiteindelijk zijn we op een levensbeurs uitgekomen met verschillende stands met informatie over onder andere geboorte- en kraamcadeautjes en gepersonaliseerde geboorteserviezen, maar ook over zaken die met het afscheid te maken hebben zoals een herinneringssieraad. Een andere optie is een herinneringsboompje als geboorte- of huwelijkscadeau of ter nagedachtenis aan een dierbare. Er is ook een bedrijf aanwezig dat ballonverstrooiingen in heel Nederland kan verzorgen.”
 
,,De bezoekers kunnen deelnemen aan een zestal lezingen en workshops die elk een uur duren. Hierin staat de manier waarop de mensen in het leven kunnen/willen staan centraal”, vult Angelina aan. ,,Zo geeft John Meijers informatie over de mogelijkheden op het gebied van uitvaarten in relatie tot het beschikbare budget.” Verder is er aandacht voor een nieuwe, lokale vrijwilligersorganisatie. Er worden home-made spullen verkocht ten behoeve van de Stichting ‘Dromen zonder beperking’, die dromen laat uitkomen van volwassenen en kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Bij de Little Free Library kunnen mensen hun boeken ruilen voor een ander boek.”
Iedereen is van 10.00 tot 16.00 uur van  harte welkom op de eerste verdieping van het bedrijvencentrum. Er is een lift aanwezig en de toegang is gratis. Ter gelegenheid van de beurs opent de Broodjesgigant op deze zaterdag, bij wijze van uitzondering, zijn deuren. Bezoekers kunnen op het adres Prisma 100/B7 terecht voor een kopje koffie of thee met een koekje voor de speciale prijs van 75 eurocent en natuurlijk ook voor een broodje of een lunch.”  
 
Uiteraard kijken Angelina en Marit met spanning uit naar de beursdag. ,,We hopen dat ons initiatief, op welk gebied dan ook, iets voor de mensen kan betekenen”, vertellen ze enthousiast. ,,De dag is voor ons geslaagd als de woorden uit ons logo ‘delen, samen en compassie’ tijdens de beurs tot leven komen. De sponsors die ons in staat stellen de beurs te organiseren willen we graag bedanken voor hun steun. Zie ook onze Facebookpagina Levensbeurs Sliedrecht.”
 
Bron: Het Kompas Sliedrecht  (Ria Scholten)
 


Deel dit bericht met je vrienden!