dinsdag 19 januari 2021

Alles over Sliedrecht

320 balkons moeten gestut worden in Sliedrecht

8 april 2014

SLIEDRECHT - Bij 320 galerijwoningen in Sliedrecht worden honderden metalen palen tussen de balkons geplaatst. Uit onderzoek blijkt dat de wapening niet aan de bouwnormen voldoet.

Volgens eigenaar Tablis Wonen is er geen accuut gevaar, maar worden de stempels voor de zekerheid geplaatst. De problemen kwamen vorige week aan het licht. Tablis Wonen wil de vijftig jaar oude appartementen renoveren. Bij een onderzoek daarnaar bleek dat de bewapening verkeerd is geplaatst.

"De galerijwoningen hebben eigenlijk nooit aan de bouwnormen voldaan, maar niemand wist het", zo vertelt Kees de Jongh van Tablis Wonen. "En als je fouten in de constructie constateert moet je binnen twee weken maatregelen treffen, daarom worden de stempels nu geplaatst", aldus De Jongh.

Het gaat om de woongebouwen Merelnest, Lijsterhof, Nachtegaal en Reiger. De werkzaamheden starten dinsdag en worden voor het weekend afgerond. De metalen palen blijven maximaal zes maanden staan. In de tussentijd wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

Alle bewoners van de 320 woningen zijn via een brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Tablis Wonen heeft daarnaast voor de bewoners een tijdelijk informatiepunt geopend.

Bron: RTV Rijnmond.

Bron foto: Streetview. 

Deel dit bericht met je vrienden!