Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aannemer is gestart met het plaatsen van metalen stempels'
09apr 2014

Aannemer is gestart met het plaatsen van metalen stempels

SLIEDRECHT - Het ziet er, zacht uitgedrukt, niet bepaald fraai uit, maar nood breekt wet. Safety first. In opdracht van Tablis Wonen is dinsdag een aanvang gemaakt met het plaatsen van metalen palen (lees: stempels) bij vier flats in de Vogelbuurt. Uit recent onderzoek is immers gebleken dat de wapening in de galerij- en balkonplaten niet op de juiste hoogte in het beton zit. Met als gevolg dat de constructie van de balkons en galerijen niet volledig aan de huidige bouwnormen voldoet.

Volgens de Sliedrechtse woningcorporatie is er geen sprake van acuut gevaar (‘bewoners kunnen gewoon op hun balkon zitten’), maar dienen er, om de veiligheid zeker te stellen, wel maatregelen getroffen te worden. Alle 320 balkons van deze vier flats (te weten: Merelnest, Lijsterhof, Nachtegaal en Reiger) worden gestut. In totaal gaat het om circa achthonderd stempels. De bewoners houden hier maximaal zes maanden ‘last van’. In de komende periode van maximaal een halfjaar wordt onderzoek gedaan naar een definitieve oplossing.

Tablis laat weten dat het alleen om deze vier woongebouwen gaat. Alle bewoners van de 320 woningen zijn via een brief geïnformeerd. De woningcorporatie heeft voor hen ook een tijdelijk informatiepunt geopend in de recreatieruimte van De Tuinfluiter. Tot en met vrijdagavond. Uiterlijk zaterdag zijn de werkzaamheden afgerond. Op onderstaande foto is te zien dat de aannemer al aardig is gevorderd.Deel dit bericht met je vrienden!