Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pas in 2015 veiligere op- en afrit met extra rijstroken' Aangekondigd kruispunt met stoplichten laat dankzij passiviteit Rijkswaterstaat nog een jaar op zich wachten
10apr 2014

Pas in 2015 veiligere op- en afrit met extra rijstroken

SLIEDRECHT - ‘Doorstroming gewenst.’ Met deze hashtag vestigde een bewoner van Baanhoek-West woensdagavond op Twitter de aandacht op de verkeerssituatie bij de op- en afrit van de A15 ter hoogte van de nieuwbouwwijk waarin hij woont. Hij heeft vaker aan de bel getrokken en is lang niet de enige Sliedrechter die nieuwsgierig is wanneer het een halfjaar geleden aangekondigde kruispunt met stoplichten wordt gerealiseerd. Navraag bij de gemeente leert dat de werkzaamheden naar verwachting  niet dit jaar, maar in het tweede kwartaal van 2015 beginnen en voor de zomervakantie van 2015 zijn afgerond.

De gemeentevoorlichtster laat naar aanleiding van vragen hierover weten dat 2014 wordt benut om het ontwerp verder uit te werken en een aannemer te selecteren.  ,,We werken samen met Rijkswaterstaat aan een goede vormgeving van het kruispunt van de Ouverture met de toe- en afritten van de A15. Met Rijkswaterstaat is een principe-akkoord bereikt over de vormgeving en de financiering van het kruispunt. Het uitgangspunt is dat het kruispunt van verkeerslichten wordt voorzien en dat op de drukste rijrichtingen extra rijstroken worden gerealiseerd om het verkeer veilig en vlot te kunnen afwikkelen.” In de winterperiode zijn volgens haar geen werkzaamheden voorzien omdat het risico op stilval van het werk te groot is.

De gemeente had in eerste instantie haar vizier gericht op een zogeheten turborotonde. Verkeerswethouder Ad de Waard beaamde dat het, mede door de filevorming, een gevaarlijke verkeerssituatie is waar op korte termijn iets aan gedaan moet worden. Het liefst middels deze dubbele rotonde, maar daar zag Rijkswaterstaat geen heil in. Dit alleen ophoesten zou een te grote aanslag zijn op de gemeentebegroting. Om die reden werden andere opties bekeken. Uit onderzoek is gebleken dat verkeerslichten op deze locatie voor een hogere veiligheid zorgen dan een rotonde. Met als bijkomend voordeel dat Rijkswaterstaat in dit geval wel bereid is tot co-financiering. Volgens de gemeente is een principe-akkoord bereikt met de wegbeheerder, maar er is nog geen definitieve overeenstemming. Dit heeft tot gevolg dat het kruispunt met stoplichten en de extra rijstroken op zich laten wachten. Naar verwachting komt het pas over ruim een jaar van de grond.

Foto gemaakt door Jeroen van den Bos.Deel dit bericht met je vrienden!