Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ik ga er gewoon weer voor om zoveel mogelijk lotenboekjes te verkopen'
12apr 2014

Ik ga er gewoon weer voor om zoveel mogelijk lotenboekjes te verkopen

SLIEDRECHT - ,,Gemiddeld verkopen we rond de 180 tot 200 lotenboekjes. Vorig jaar was het aanzienlijk minder, maar dat had denk ik met de economische recessie te maken”, aldus Wim Blanken, die voorzitter is van de Zonnebloem-afdeling in Sliedrecht. Aan Nel van Vaalen heeft het zeker niet gelegen. Ze was elk jaar al goed voor dertig tot veertig verkochte boekjes en in 2013 boekte ze een ‘record’ door er 43 te verkopen. Dat wil zeggen: 430 loten. De eerste voor de nieuwe trekking van de Zonnebloemloterij in oktober 2014 is ze ook al kwijt. Aan de eerste burger van Sliedrecht.

Bram van Hemmen vroeg mevrouw Van Vaalen vrijdagmorgen naar haar ‘verkoopstrategie’. ,,Ik ken mijn ‘klanten’ precies”, legde ze de burgemeester uit. ,,Als ik voor de deur sta weet ik exact hoeveel loten ze een jaar geleden hebben gekocht en aan welk gezinslid ik ze heb verkocht.  Als er niemand thuis is, kom ik terug en als ze dan weer niet thuis zijn, probeer ik het gewoon nog eens. Soms wel vier keer achter elkaar.”

Ze gaat niet alleen de huizen en appartementen langs. ,,Op de markt probeer ik ze ook te verkopen. Het maakt niet uit niet waar ik kom, de lotenboekjes zitten altijd in mijn tas.” Omdat haar man ernstig met zijn gezondheid tobt, zal het niet meevallen dit jaar weer honderden loten te verkopen. ,,Ik doe gewoon wat ik kan”, is haar nuchtere reactie. ,,Ik ga er gewoon voor. Het is leuk om te doen en het geeft afleiding. Anders zit je thuis ook maar te zitten.”

Griendencollege
De Zonnebloem-afdeling in Sliedrecht, die dit jaar haar 25-jarig bestaan viert, heeft de handen ineengeslagen met het Griendencollege. Blanken: ,,Iedereen die drie loten of meer koopt, krijgt een tegoedbon die bij het zorgplein van de school kan worden ingeleverd waarna je een gezichtsreinigende behandeling krijgt.” ,,Een mooi voorbeeld van de participatiesamenleving waar de overheid naar streeft”, reageerde de burgemeester. ,,Simpel gezegd betekent het dat je dingen bij elkaar brengt. Dat gebeurt hier en dat is mooi om te horen.”Deel dit bericht met je vrienden!