Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rivas-stagiair onderzoekt mediagebruik en zorgverwachtingen van 50-plussers' Anne van Uden
12apr 2014

Rivas-stagiair onderzoekt mediagebruik en zorgverwachtingen van 50-plussers

SLIEDRECHT - In het kader van haar afstudeerstage bij Rivas Zorggroep en als onderdeel van haar studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam voert Anne van Uden een onderzoek uit naar het mediagebruik en de verwachtingen van zorg van mensen in de leeftijd van 50 tot 67 jaar die in de regio’s wonen waar Rivas actief is. Onderdeel van haar onderzoek is het afnemen van een online-enquête onder de doelgroep. Hiervoor heeft ze een kleine vierhonderd respondenten nodig die op www.wineenboekenbon.nl anoniem een korte vragenlijst willen invullen.

,,Ik wil bewoners van de Drechtsteden tussen de 50 en 67 jaar vragen of ze even de tijd willen nemen om aan deze online-enquête deel te nemen. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst en duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Tijdens het onderzoek komen verschillende vragen over zorg en gezondheid aan bod. Onder alle deelnemers wordt een boekenbon ter waarde van 25 euro verloot”, aldus Van Uden.

Ze wil onder andere te weten komen hoe vaak en welke kranten 50-plussers in deze regio lezen, hoe vaak ze actief zijn op internet, op welke manier ze naar informatie over zorg zoeken, wat voor informatie ze over zorg en gezondheid zouden willen ontvangen en welke eisen men stelt aan de zorg en zorgorganisatie. ,,Deelname aan het onderzoek is anoniem en de antwoorden worden niet aan derden verstrekt.” De meeste vragen zijn multiple choice, enkele vragen zijn open.Deel dit bericht met je vrienden!