Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lokatie Beursvloer Sliedrecht bekend'
14apr 2014

Lokatie Beursvloer Sliedrecht bekend

SLIEDRECHT - De Beursvloer Sliedrecht wordt gehouden in het Griendencollege aan de Professor Kamerlingh Onneslaan 109 in Sliedrecht. Het wordt op initiatief van het Vrijwilligerspunt van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht  georganiseerd op donderdag 15 mei 2014.

De Beursvloer is een zeer succesvol concept om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) te bevorderen. Het is een netwerkevenement waarbij vragen uit de zorg, cultuur en sportsector gematcht worden met de aanbieders uit het bedrijfsleven of overheid. 
Het resultaat? Een boost aan het maatschappelijk leven en een stimulans voor de sociale cohesie binnen Sliedrecht!

Bedrijven en organisaties bedenken voorafgaand aan de beurs wat zij voor elkaar kunnen betekenen, want wisselwerking is een belangrijk element. Wat de één overheeft of wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. Zo ontstaan samenwerkingsverbanden die voor beide partijen winst opleveren. Maatschappelijke organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het een en ander voor elkaar te krijgen. U krijgt er bovendien veel voor terug: een leuke tegenprestatie of een blijvend samenwerkingsverband. Maar ook zien en gezien worden, nieuwe contacten en goodwill. Het motto van de Beursvloer is niets voor niets: winst voor iedereen!
 
Enkele voorbeelden van een match
Een schildersbedrijf levert schilderwerk en materiaal voor de tennisvereniging. De tegenprestatie is een paar uur tennis voor het personeel van het schildersbedrijf en ter afsluiting een BBQ.

Een grote doe-het-zelf zaak  met wekelijks 10.000 bezoekers biedt stichtingen en verenigingen de kans om deze bezoekers te informeren over hun organisatie, product of doelstelling. De tegenprestatie is dat zij een kleine activiteit organiseren voor de kinderen van de bezoekers.

Een EHBO vereniging zoekt een trainingsruimte. Een school stelt haar personeelskantine beschikbaar en de EHBO biedt in ruil daarvoor 2 medewerkers van de school een training Bedrijfshulpverlening aan.

Bedrijven kunnen zich inschrijven
Op de website www.beursvloersliedrecht.nl kunt u meer informatie vinden over dit initiatief, zien welke vragen er al liggen, uw aanbod kenbaar maken via het inschrijfformulier en/of zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief.

U kunt ook bellen voor meer informatie met de projectleider Charlotte Brouwer, tel. 0184-416729 of e-mailen naar c.brouwer@welzijnswerksliedrecht.nl.

Zie ook:
Oranje Fonds steunt Beursvloer Sliedrecht (do, 3 apr 2014)
Eerste Beursvloer Sliedrecht komt eraan (ma, 27 jan 2014)
Fietsende beursbezoekers Hoek en Blok mogen geldprijs schenken aan goed doel (vr, 11 mei 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!