Alles over Sliedrecht...
21apr 2014

Sliedrechtse cafetaria krijgt matige beoordeling bij nationale AD-friettest

SLIEDRECHT - Het Algemeen Dagblad heeft in de eerste helft van maart met behulp van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO) voor de derde keer een landelijke friettest gehouden. Over heel Nederland werden 135 zaken eenmalig bezocht. Afgelopen zaterdag werd de uitslag gepubliceerd. Een ambachtelijk friethuis uit Alphen aan den Rijn kwam bij deze momentopname als beste uit de bus. De Spoorbrug was de enige Sliedrechtse patatbakker die werd beoordeeld. De cafetaria aan de Baanhoek kreeg een 5,5 en eindigde daarmee op de 84e plaats.

Het smaakoordeel en de eindconclusie werden als volgt omschreven: ,,Friet zoals deze wordt te veel verkocht: muf, melig en met een lichte kartonsmaak. Het klinkt misschien oneerbiedig, maar van een drol kun je nooit een lekker taartje maken.” Onder de lijst met alle 135 beoordelingen stonden verschillende reacties van bezochte ondernemers vermeld. De Spoorbrug liet weten niet blij te zijn met de beoordeling: ,,Negentig procent bestaat uit afhaal- en bezorgbestellingen en daar is deze friet het beste geschikt voor. Zelfgemaakte friet is lekkerder, maar alleen als je het onmiddellijk opeet.”

,,Helaas zijn we afhankelijk van onze leveranciers”, vervolgde de cafetariahouder tegenover de krant. ,,De kwaliteit is de afgelopen maanden iets minder dan we gewend zijn. Het blijft een natuurproduct.”

Het Algemeen Dagblad trekt de conclusie dat ‘vers’ de toekomst heeft. Op één uitzondering na worden de plaatsen 1 tot en met 34 op de ranglijst bezet door ondernemers die verse friet serveren. De 5,5 voor De Spoorbrug wordt als een onvoldoende weergegeven. Andere zaken die een matige tot slechte score behaalden (er werd zelfs een 0 gegeven), kregen in de meeste gevallen ook harde kritiek. Zoals: ‘Friet die ruikt alsof er op zolder een kist met mottenballen is geopend’, ‘Friet heeft de smaak van oude, ongewassen sokken’ en ‘Je treft Geert Wilders eerder in een moskee aan dan hier goede friet.’ Omgekeerd kregen de patatbakkers die aan de top eindigden, alle lof toegezwaaid. ‘Friet waarvan je blijft eten’, ‘Je eet je vingers er bij op’ en nog meer kreten als ‘verrukkelijk’, ‘hoog smaakgehalte’, ‘mooi, goudgeel gebakken’ en ‘een regelrechte traktatie’.Deel dit bericht met je vrienden!