Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Project aan het einde van de kerkbuurt'
23apr 2014

Project aan het einde van de kerkbuurt

SLIEDRECHT - Aan het eind van de Kerkbuurt, nabij de Oosterbrugstraat, is het gedeelte Kerkbuurt 16-18 al enige jaren onbebouwd. Het naastgelegen pand is na een brand in mei 2013 gesloopt. In overleg met de gemeente en omwonenden heeft de Debrug B.V. Projectontwikkeling uit Gorinchem een bouwplan voor deze locatie gemaakt. De omgevingsvergunning is in februari 2013 afgegeven. Hier werd beroep en vervolgens hoger beroep tegen aangetekend door de eigenaar van het Geveltje, een winkel pal naast het toekomstige appartementencomplex, dat, zo heeft de Raad van State vorige week besloten, gerealiseerd mag worden.

Door Erik de Bruin

Winkelier Ron Slootweg, die de gemeente bekritisteert omdat hij naar eigen zeggen ‘is uitgesloten van geheime bijeenkomsten met omwonenden’, was al vergeefs naar de bestuursrechter gestapt. Ook zijn hoger beroep is ongegrond verklaard. De omgevingsvergunning is direct na de uitspraak op woensdag 16 april onherroepelijk geworden, zo is te lezen in een persbericht van de gemeente. De projectontwikkelaar mag het bouwplan realiseren en gaat dat doen zodra zeventig procent van het aantal appartementen is verkocht. Het appartementencomplex (zie de artist impression onder het artikel) bestaat uit twaalf woningen. Vertrekkend wethouder Johan Lavooi zegt blij te zijn met de gerechtelijke uitspraak:  ,,Ik vind het mooi dat ik op de valreep nog mag meemaken dat we eindelijk dit lelijke gat kunnen gaan bebouwen. Het is ook een succes voor de omwonenden.”

Tolereer geen overlast’
Slootweg had graag gezien dat de gemeente hem had uitgekocht om vervolgens het stuk grond dat hij in eigendom heeft te betrekken bij de bouwplannen. Hij vindt het bezwaarlijk dat het appartementcomplex klem tegen zijn winkelpand wordt gebouwd. ,,Ik ben benieuwd hoe de ontwikkelaar dit gaat uitvoeren. Hij weet dit ik geen medewerking zal verlenen aan bouwactiviteiten en dat ik geen enkele overlast tolereer. Dat zal ik hem schriftelijk nog eens bevestigen.”

Europees Hof
Hij zegt teleurgesteld en verontwaardigd te zijn dat ook de Raad van State zijn bezwaren ongegrond heeft verklaard. ,,Het belang van de gemeente wordt helaas zwaarder gewogen dan mijn persoonlijke belang.” Het zou nog kunnen dat hij naar het Europees Hof van Justitie stapt. ,,Dat de gemeente naar buiten brengt dat deze gerechtelijke uitspraak onherroepelijk is,  is te voorbarig. Ik zou nog een laatste juridische weg kunnen bewandelen. Daar ga ik over nadenken. Mocht ik hiervan afzien dan dien ik een planschadeclaim in.”Deel dit bericht met je vrienden!