Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechtse hobbyschilder Bas de Groot exposeert in verpleeghuis Tiendwaert'
25apr 2014

Sliedrechtse hobbyschilder Bas de Groot exposeert in verpleeghuis Tiendwaert

SLIEDRECHT - Bas de Groot uit Sliedrecht stelt zijn schilderijen tentoon in verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam. Belangstellenden kunnen het werk van deze ijverige hobbyschilder tot eind juni bewonderen in deze Rivas-locatie aan de Tiendweg 46 in Hardinxveld-Giessendam.

Uit de hand gelopen hobby
De expositie is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. ‘Voor mijn 50e verjaardag kreeg ik van mijn vrouw allerlei schildersbenodigdheden cadeau, waaronder verf en penselen,’ zegt Bas de Groot. ‘Ik begon met schilderen en ben daar niet meer mee opgehouden. Inmiddels schilder ik alweer 29 jaar, voornamelijk landschappen, bloemen en jachten. Ik begin vaak met een kleine foto of afbeelding en maak dan enkele tekeningen. Pas daarna begint het schilderwerk.’
 Deel dit bericht met je vrienden!