Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ad de Waard (CDA) trekt zich terug als wethouderskandidaat' Ad de Waard (CDA)
26apr 2014

Ad de Waard (CDA) trekt zich terug als wethouderskandidaat

SLIEDRECHT - Voorafgaand aan het tweede gesprek over het te smeden coalitieakkoord voor de raadsperiode 2014-2018 heeft Ad de Waard laten weten geen wethouderskandidaat meer te zijn. De CDA’er was de afgelopen vier jaar wethouder van onder andere Openbare Ruimte, Verkeer en Vervoer, Sport en Recreatie en Economie.

,,In de loop van de onderhandelingen constateerde De Waard dat er in de nieuw te vormen coalitie onvoldoende ruimte werd geboden voor zijn persoonlijke ambities en kwaliteiten”, zo is te lezen in een persbericht dat CDA Sliedrecht net heeft verstuurd. ,,Dit biedt hem te weinig draagvlak voor een vruchtbare samenwerking in het toekomstige college.  Hij heeft donderdag laten weten dat de belangen van het CDA zwaarder wegen dan zijn persoonlijk belang. Waarop hij met pijn in zijn hart het intrekken van zijn kandidatuur aankondigde. CDA Sliedrecht betreurt dit besluit zeer en heeft groot respect voor de inzet van Ad de Waard in de afgelopen raadsperiode. De fractie beraadt zich op de te nemen vervolgstappen.”

Fractievoorzitter Ton Spek laat weten dat het CDA nog steeds bereid is mee te doen en blijft aanschuiven bij de coalitieonderhandelingen met de SGP-ChristenUnie, PRO Sliedrecht en de VVD. Om deel uit te maken van het nieuwe college zal wel een nieuwe wethouderskandidaat gevonden moeten worden.

Bron: Erik de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!