Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hofleverancier van der Kloet exposeert maritieme fotos in Baggermuseum'
28apr 2014

Hofleverancier van der Kloet exposeert maritieme fotos in Baggermuseum

SLIEDRECHT – In het Nationaal Baggermuseum aan de Molendijk is vanaf vandaag een tentoonstelling te bezichtigen die is ingericht door het Sliedrechtse bedrijf Van der Kloet, dat zich bezighoudt met foto- en videoproducties.

Van der Kloet is gespecialiseerd in industriële en maritieme fotografie. De expositie geeft een overzicht van de kennis en kunde van het bedrijf. Foto’s van een marinevaartuig op snelheid, loodsboten, inspectievaartuigen, een serie sleephopperzuigers en snijkopzuigers van vooraanstaande baggerbedrijven worden talrijk getoond.

Van der Kloet is in zeventig verschillende landen actief met het fotograferen en filmen van nautische en industriële objecten. Een specialisatie is onder meer het offshore-werk. Veel nautische bedrijven – zoals scheepswerven, baggerbedrijven, jachtbouwers en offshore gerelateerde bedrijven – maken gebruik van de diensten van het bedrijf, dat in 1912 is opgericht. Bij ‘Koninklijke
beschikking’ is besloten dat de onderneming het predikaat ‘Hofleverancier’ mag voeren.

De foto-tentoonstelling in het Nationaal Baggermuseum is tot begin juni te bezichtigen. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.Deel dit bericht met je vrienden!