Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geen talentenjacht wel een uitgebreid programma op bevrijdingsdag'
01mei 2014

Geen talentenjacht wel een uitgebreid programma op bevrijdingsdag

SLIEDRECHT – Net als in 2013 is er ook dit jaar geen Sliedrecht Got Talent op Bevrijdingsdag. ,,Vorig jaar waren er te weinig aanmeldingen, voor dit jaar hadden we het sowieso niet ingepland omdat we een lasershow organiseren in plaats van het traditionele vuurwerk en dit veel voorbereiding vergt. Bovendien is de muziektent pas vanaf vier uur ‘s middags beschikbaar”, aldus Nicole Boer, die zowel in het bestuur zit van het lokale 4 en 5 mei comité als Sliedrecht Bruist.

Hoewel het niet was ingepland, stond de talentenjacht, die in 2011 voor het eerst werd gehouden en in 2012 een vervolg kreeg, aanvankelijk wel op het programma. ,,Dat was een vergissing”, legt Boer uit. ,,We hebben het inmiddels aangepast.”

Attracties

Op het Dr. Langeveldplein vinden maandag 5 mei diverse activiteiten plaats. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er attracties voor kinderen tot en met twaalf jaar. Zij hebben een draaimolen, een springkussen en een hindernisbaan tot hun beschikking en ze kunnen smullen van suikerspinnen. Van 16.00 tot 17.00 uur brengt de jeugd van Crescendo muziek ten gehore.

Lampionnenoptocht

Het avondprogramma begint om 20.00 uur. In de muziektent treden drie rockbands op die – zowel afzonderlijk als gezamenlijk – covers spelen. Om 20.30 uur gaat het Crescendo-concert van start op het Dr. Langeveldplein. Omstreeks dit tijdstip vertrekken drie muziekkorpsen vanaf verschillende locaties voor de traditionele lampionnenoptocht. Tijdens de tocht naar het Burgemeester Winklerplein sluit de kleinere jeugd uit Sliedrecht zich bij de korpsen aan. De kinderen hebben een lampion bij zich. Het met fakkels deelnemen aan de optocht wordt ten zeerste ontraden. Om 21.30 uur vertrekt de optocht vanaf het Winklerplein via de Rembrandtlaan, Stationsweg en de Kerkstraat naar het Dr. Langeveldplein waar om 22.00 uur de lasershow van start gaat.

Routes

De routes van de korpsen zien er als volgt uit:

Het jeugdshowkorps van Wilhelmus start bij het clubgebouw in de P.A. de Genestetstraat en loopt via de Jacob Catstraat en de Rembrandtlaan naar het Winklerplein.

Het showkorps van Wilhelmus staat opgesteld op het Bonkelaarplein en maakt via de Stationsweg, de Thorbeckelaan en de Simon Stevinstraat een omweg naar het Winklerplein.

De senioren van het Zwijndrechtse showkorps Jong Holland vertrekken vanaf de korfbalvelden langs de Thorbeckelaan en lopen via diezelfde laan en de Simon Stevinstraat.

Boottocht voor 55-plussers

Het comité 4 en 5 mei organiseert maandag ook een boottocht voor 55-plussers naar de Rotterdamse haven. Voor deze bevrijdingsvaartocht, die voor de 24e keer wordt gehouden, zijn nog kaarten beschikbaar. Die zijn voor 10 euro per persoon te koop bij Stichting Welzijnswerk in De Reling (tel. 0184-416729). De andere verkooppunten zijn: Fa. De Vries (Kerkbuurt 25), Primera (Burgemeester Winklerplein 5) en P.T.S. (Krommestoep 1B). De tocht begint om 13.00 uur vanuit de Sliedrechtse haven. Hier wordt de boot ook terugverwacht om circa 17.30 uur. Twee kopjes koffie of thee zijn bij de prijs inbegrepen.Deel dit bericht met je vrienden!