Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De grote stad is niet slecht toch wil ik terug naar Sliedrecht'
02mei 2014

De grote stad is niet slecht toch wil ik terug naar Sliedrecht

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse feestband Jan pak de Leuning heeft donderdagavond de laatste hand gelegd aan een nieuwe single, die als het goed is in juni dit jaar wordt uitgebracht. ,,We gaan eerst nog een videoclip maken”, vertelt André van Rekom, die samen met Rob Muller en zijn broer Dave gestalte geeft aan het muzikale gezelschap, dat optreedt op feesten en partijen.

Hij wil niet te veel verklappen, maar laat wel weten dat de band geïnspireerd is geraakt door het 950-jarig jubileum van het dorp waar ze wonen en waar ze zich thuis voelen. Het refrein (te beluisteren door op onderstaande link te klikken) spreekt wat dat betreft voor zich:

Jan pak de Leuning heeft al eerder (ludieke) nummers uitgebracht, zoals de ‘Rookverbodblues’ en in 2011 ‘Ketting om Boevée’ om de toenmalige burgemeester, die op dat moment in het beklaagdenbankje zat, een hart onder de riem te steken.

Figuranten gezocht

De videoclip wordt deels opgenomen in de Rotterdamse koopgoot en deels in Sliedrecht. Het trio is nog op zoek naar figuranten. Wie mee wil doen aan de clip kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@janpakdeleuning.nl.

Startmanifestatie en baggerbier

Over 950 jaar Sliedrecht gesproken. Vanavond is de startmanifestatie in de Grote Kerk en sinds vandaag is er exclusief Slydrechts baggerbier verkrijgbaar bij Gall & Gall aan het Burgemeester Winklerplein. De manifestatie in de kerk begint om 20.00 uur. Met Middeleeuwse muziek van het orkest Wrongel’en Wei en organist Arjan Versluis op het monumentale Naber-orgel wordt het feestjaar ingeluid. Mediëvist Henk ‘t Jong houdt, afgewisseld met beelden, een voordracht over de ontstaansgeschiedenis van Sliedrecht. Afsluitend maken de edelman Herbaren van Drongelen en zijn gemalin Vrouwe Sophia van Craijenstein bekend welke activiteiten het comité Sliedrecht 950 jaar het komende jaar (tot 2 mei 2015) op touw wil zetten. Hierover is op vrijdag 18 april al een uitgebreid artikel gepubliceerd op deze website.

De toegang tot de Grote Kerk, die om 19.30 uur haar deuren opent, is vrij.Deel dit bericht met je vrienden!