Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leuk geprobeerd zon lasershow maar dit was het dus niet'
05mei 2014

Leuk geprobeerd zon lasershow maar dit was het dus niet

SLIEDRECHT – Eens maar nooit weer of je moet er iets echt spectaculairs van maken. Dat was in één zin samengevat hoe maandagavond op Twitter werd teruggeblikt op de lasershow waarmee Bevrijdingsdag werd afgesloten. De citaatkop boven dit artikel was nog één van de mildste reacties. ,,Op naar nieuwe ideeën”, tweette Nicole Boer. ,,Als organisatie verwacht je iets spectaculairs te kopen. Helaas!”

Sliedrecht Vandaag posteerde zich op de eerste verdieping van het Oude Raadhuis en maakte vanaf deze plek foto’s van de lasershow, die het publiek niet kon bekoren. Er werd na afloop geroepen om een terugkeer van het traditionele vuurwerk, maar daar heeft de provincie een stokje voor gestoken vanwege broedende vogels aan de overkant van de rivier.

De 5 mei-viering eindigde dus niet in een apotheose en leverde een zure nasmaak op. Er werd louter bagger uitgestort over het lichtspektakel dat geen spektakel was. Over de publieke belangstelling werd niet gesproken. Sliedrecht liep ‘s avonds massaal uit om Bevrijdingsdag mee te maken.  ‘s Middags was er – de zon hielp daar uitbundig aan mee – volop kinderpret op het dr. Langeveldplein (waar ook de jeugd van Crescendo optrad) en een boot met 55-plussers voer uit naar Rotterdam. Ze werden uitgezwaaid door de burgemeester.

Sliedrecht Vandaag maakte een sfeerimpressie. Met behulp van Amy van Stralen, die aan boord van De Zilvermeeuw fotografeerde. Zie de bovenste drie plaatjes.Deel dit bericht met je vrienden!