Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA Fractie kiest vrouwelijke wethouderskandidaat maar zegt nog niet wie het is'
05mei 2014

CDA Fractie kiest vrouwelijke wethouderskandidaat maar zegt nog niet wie het is

SLIEDRECHT – Een kennismaking van de CDA-fractie met de twee eindkandidaten zou vandaag tot ‘witte rook’ leiden. Ofschoon de christendemocraten de knoop hebben doorgehakt, maakt fractievoorzitter Ton Spek echter nog niet bekend op wie de keuze is gevallen.

Hij vertelt alleen dat de nieuwe wethouderskandidaat een vrouw is en van buiten Sliedrecht komt. Dat laatste was overigens al bekend. Binnen de fractie was na het plotselinge besluit van Ad de Waard, de huidige en beoogd nieuwe wethouder, om zich terug te trekken geen plan B voorradig. Afgelopen vrijdag maakte Spek nog kenbaar dat op Bevrijdingsdag zijn opvolger zou worden gepresenteerd. Er zou, figuurlijk gesproken, witte rook uit de fractiekamer in het Oude Raadhuis komen.

Ze wordt vandaag wel voorgesteld aan Rinus Houtman, de formateur, en de andere coalitiepartijen. Echter, de buitenwereld hoort het in een later stadium. ,,We houden het nog even onder de pet”, legt Spek uit. ,,Bij nader inzien leek ons dat verstandiger. Vanavond schuiven we aan bij de hervatting van de coalitieonderhandelingen en daar hebben we zin in. We hebben een kandidate gevonden met veel politieke ervaring waar we blij mee zijn en trots en waar we veel vertrouwen in hebben. Op de agenda staat de portefeuilleverdeling. Dat willen we goed uitonderhandelen. Stap 1 is gezet door in de korte tijd die ons gegeven was een geschikte kandidaat te vinden, nu volgt stap 2: goede portefeuilles, die bij haar passen. Zoals elke partij willen we onze stempel kunnen drukken op de uitvoering van het raadsprogramma. Als we die mogelijkheid niet krijgen doen we niet mee.”

,,Vandaar ons besluit om nog geen naam te noemen”, vervolgt Spek. ,,Het zou raar zijn om vandaag onze nieuwe wethouderskandidaat bekend te maken en morgen mee te delen dat we toetreden tot de oppositie. Ik ga daar vanzelfsprekend niet van uit, maar die kans bestaat wel.”Deel dit bericht met je vrienden!