Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Informatie gezocht over vader en zoon die in Sliedrechtse verzetsgroep zaten'
05mei 2014

Informatie gezocht over vader en zoon die in Sliedrechtse verzetsgroep zaten

SLIEDRECHT – Remco de Heer is op zoek naar informatie over zijn overgrootvader A.J. de Heer (die leefde van 21 augustus 1894 tot en met 3 maart 1953) en zijn grootvader G.A. de Heer (geboren op 24 november 1924 en gestorven op 28 september 1994). Voor zover hij weet waren beiden actief in het verzet in en rondom Papendrecht en Sliedrecht. ,,Helaas is mijn familie overleden en kan ik nergens meer informatie uit eerste hand betrekken.”

Onderstaande foto is, zo denkt hij, van een verzetsgroep uit Sliedrecht. ,,De locatie is ‘School 2′ aan het Middeldiep waarvandaan veel crossings zijn gestart. Hopelijk kan iemand mij iets vertellen over deze groep. Mijn overgrootvader is de persoon rechts achteraan en mijn grootvader waarschijnlijk de persoon rechts vooraan. Maar wie zijn de andere personen?”

Hij vervolgt: ,,Van mijn grootvader is bekend dat hij in 1944 via de crossings in Engeland is gekomen en bij de marine in dienst is getreden als oorlogsvrijwilliger. Mijn overgrootvader is na de oorlog bij de Binnenlandse Strijdkrachten gegaan. Mijn overgrootmoeder Janna Cornelia van de Graaf (op 26 juni 1904 geboren in Vrijenban en overleden op 24 oktober 1993) zou door de Sicherheitsdienst zijn opgepakt, maar na een kortstondig verblijf in – voor zover ik weet – Scheveningen weer zijn vrijgelaten door toedoen van Dokter Rietveld uit Papendrecht.”Deel dit bericht met je vrienden!