Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Ad de Waard neemt op 12 mei afscheid in gemeentekantoor'
05mei 2014

Wethouder Ad de Waard neemt op 12 mei afscheid in gemeentekantoor

SLIEDRECHT – De CDA-fractie bracht een week geleden het bericht naar buiten dat Ad de Waard, de lijsttrekker van de christendemocraten, zich heeft teruggetrokken als wethouderskandidaat. Als zo meteen het nieuwe college is geformeerd, is hij derhalve wethouder af. Maandag 12 mei wordt van 15.30 tot 18.00 uur een afscheidsreceptie gehouden in de publiekshal van het gemeentekantoor.

Onlangs nam ook zijn collega Johan Lavooi afscheid. De PvdA-bestuurder had zijn vertrek al ruim voor de verkiezingen aangekondigd. De Waard wilde wel doorgaan als wethouder en hoewel het CDA dankzij zetelbehoud aanschoof bij de coalitiebesprekingen liet De Waard voorafgaand aan het tweede gesprek over het te smeden coalitieakkoord weten geen wethouderskandidaat meer te zijn. Er zou volgens hem, zo stond vermeld in het bericht dat zijn fractie had opgesteld, te weinig draagvlak zijn voor een vruchtbare samenwerking in het toekomstige college. ,,In de loop van de onderhandelingen constateerde De Waard dat in de nieuw te vormen coalitie onvoldoende ruimte werd geboden voor zijn persoonlijke ambities en kwaliteiten. Hij heeft laten weten dat de belangen van het CDA zwaarder wegen dan zijn persoonlijk belang.”

Comeback

De Waard is in het verleden fractievoorzitter geweest van het CDA Sliedrecht. Hij maakte in 2010 zijn comeback in de lokale politiek. Eerst als lijsttrekker en na de verkiezingen als wethouder. Het CDA won één zetel en werd daarvoor beloond met een plek in het college. De Waard nam die plek in. De afgelopen vier jaar droeg hij de bestuurlijke verantwoording over onder andere  Openbare Ruimte, Verkeer en Vervoer, Sport en Recreatie en Economie. Hij liet eind januari in een interview met Sliedrecht Vandaag met veel enthousiasme weten zijn werk voort te willen zetten.

De 64-jarige Sliedrechter runde een familiedrukkerij in zijn woonplaats. Dat heeft hij na zijn aanstelling als wethouder overgedragen aan zijn dochter en schoonzoon. Naast het zelfstandig ondernemerschap zat hij in tal van besturen. De uitnodiging voor zijn afscheidsreceptie staat op de website van de gemeente. Zie www.sliedrecht.nl.

Nieuwe wethouderskandidaat

Overigens hoopt de CDA-fractie vanmiddag de nieuwe wethouderskandidaat bekend te maken. Hij of zij schuift vanavond meteen aan als de coalitieonderhandelingen worden hervat en de portefeuilleverdeling wordt besproken. Vorige week werd na langdurig fractieberaad een snelle ‘zoekactie’ op touw gezet. Dat resulteerde in twee geschikte eindkandidaten, die beiden vandaag kennismaken met de fractie. In de loop van de dag wordt ‘witte rook’ verwacht.Deel dit bericht met je vrienden!