Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eind deze week duidelijkheid verwacht over portefeuilleverdeling'
06mei 2014

Eind deze week duidelijkheid verwacht over portefeuilleverdeling

SLIEDRECHT – ,,We zijn weer een stap verder in het proces van coalitievorming.” Dit zegt formateur Rinus Houtman nadat maandagavond de coalitiepartijen bijeen waren gekomen om verder te onderhandelen.  Er is een start gemaakt met de verdeling van de portefeuilles.

Houtman (zie foto) laat weten dat de gesprekken constructief verliepen. ,,Partijen hebben afspraken gemaakt over belangrijke thema’s die zijn opgenomen in het raadsprogramma.” Het concept-raadsprogramma werd op dinsdag 29 april al naar buiten gebracht. Houtman verwacht dat er eind deze week ook duidelijkheid is over de portefeuilleverdeling. ,,Zodra er nieuws is, brengen we dat naar buiten.” Dit maakt de weg vrij voor het CDA om ‘eindelijk’ openbaar te maken wie namens de christendemocraten toetreedt tot het gemeentebestuur. En of dit überhaupt gebeurt. Daar heeft het alle schijn van. Fractievoorzitter Ton Spek beaamde vanavond de woorden van Houtman dat de hervatting van de coalitiebesprekingen constructief is verlopen. Vrijdagavond 9 mei zullen bij het laatste overleg naar alle waarschijnlijkheid de puntjes definitief op de i worden gezet. Het streven is immers om in de gemeenteraadsvergadering op dinsdagavond 13 mei, als de fracties zich uitspreken over het concept-raadsprogramma, ook de wethouders te benoemen.

Het CDA heeft er maandag – toen de fractie een keuze had gemaakt uit twee eindkandidaten – voor gekozen nog geen naam prijs te geven. Het enige dat Spek kon vertellen, is dat het een vrouw is met politieke ervaring die uit de regio komt. Na gisteravond is daar geen verandering in gekomen.Deel dit bericht met je vrienden!