Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ernstig vermagerde hond overleden'
08mei 2014

Ernstig vermagerde hond overleden

SLIEDRECHT – Er was gisteravond consternatie op Twitter over de dood van een bordeauxdog. Oorzaak: ernstig nierfalen. ,,De eigenaresse (woonachtig in Sliedrecht, red.) is de afgelopen week twee keer bij de dierenarts geweest.  Bij het tweede bezoek heeft het dier een spuitje gehad. Ze heeft er in onze ogen alles aan gedaan. Haar valt niets te verwijten.” Nathalie Lieder van de Dierenpolitie Rotterdam zegt dit met klem omdat op Twitter de beschuldigende vinger uitging naar het baasje.

Op woensdag 30 april tweette Lieder onderstaande foto’s van de ernstig vermagerde hond. Haar bericht werd dezelfde dag geretweet door Het Kompas-verslaggeefster Caroline Voorbergen, die gisteravond meldde dat het dier is overleden. Veel Sliedrechters spraken schande van dit trieste nieuws.  Lieder liet vanavond op Twitter weten dat de eigenaar geen blaam treft. Voordat ze het bericht plaatste, gaf ze kort tekst en uitleg. ,,Het is een ontzettend sneu verhaal. Temeer omdat mevrouw juist heeft geprobeerd de hond te redden.  Het dier is drie weken geleden gekocht van een particulier om opgelapt te worden. Mijn collega’s van de Dierenpolitie Zuid-Holland Zuid zijn geattendeerd op de slechte conditie waarin de hond verkeerde en zijn wezen kijken.” Bij dat bezoek werd bestuursdwang uitgeoefend. ,,In zulke gevallen doen we dat altijd op voorhand omdat we in het verleden vaak onze neus hebben gestoten. Hiermee verplicht je iemand naar de dierenarts te gaan. Mevrouw moest dus wel, maar stelde zich ook welwillend op. We kunnen nergens uit concluderen dat de hond niet goed is verzorgd. We hebben ook nooit eerder meldingen gehad.”

,,Of ze meer huisdieren heeft? Ja, een hond en een kat. De hond is al wat ouder en gaat naar de dierenarts.” De Sliedrechtse gaat dus volgens de Dierenpolitie vrijuit, maar hoe zit het dan met de particulier waar ze de bordeauxdog onlangs van heeft gekocht? Lieder durft niet te zeggen of die persoon wordt ‘vervolgd’. ‘Vervolging’ houdt in dat een proces-verbaal wordt opgemaakt wegens nalatigheid.Deel dit bericht met je vrienden!