Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'We gaan vanavond kijken hoe het nu verder moet'
09mei 2014

We gaan vanavond kijken hoe het nu verder moet

SLIEDRECHT – ,,Het kan altijd gebeuren dat je er niet uitkomt”, is de nuchtere korte eerste reactie van formateur Rinus Houtman op het nieuws van de CDA-fractie dat zij niet meer meedoet aan de coalitieonderhandelingen. De bespreking die voor vanavond gepland stond gaat ‘gewoon’ door.

,,We gaan kijken hoe het nu verder moet”, zegt Houtman. ,,Of het besluit van de CDA-fractie als een verrassing komt? Ja, want de gesprekken verliepen constructief. Het is jammer dat ze afhaken want het doel was om een zo groot mogelijke coalitie samen te stellen. Aan de andere kant weet je dat het altijd kan gebeuren dat een partij zo’n besluit neemt. Er is een zeker risico aan verbonden. Hoe ver rek je het elastiek uit en vinden partijen dat hun wensen voldoende gehonoreerd zijn?”

Poll

Hoe vindt u dat het nu verder moet? Vul aan de linkerkant van deze pagina de nieuwe poll in. De stelling luidt: ‘Nu het CDA eruit is gestapt, moeten de overgebleven partijen ‘maar’ met z’n drieën de nieuwe coalitie vormen.’Deel dit bericht met je vrienden!