Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fractie CDA Sliedrecht stopt met coalitiebesprekingen'
09mei 2014

Fractie CDA Sliedrecht stopt met coalitiebesprekingen

SLIEDRECHT -  In aanloop naar de volgende coalitiebespreking op 9 mei a.s. heeft de Fractie van het CDA Sliedrecht besloten niet verder deel te nemen aan dit overleg.
 
Na een intensieve periode, waarin de Fractie ook nog eens op zoek moest naar een nieuwe wethouders kandidaat, is voor het CDA steeds meer duidelijk geworden dat er geen sprake is van wat de informateur, de heer Houtman, voor ogen had toen hij een brede coalitie wilde smeden.
Hij adviseerde om ‘krachten te bundelen en de energie niet te richten op verschillen maar op de gezamenlijke bestuurlijke opdracht’.
 
Al in het debat over het advies van de informateur heeft het CDA gezegd dat het politieke proces zich niet mag verplaatsen van de openbaarheid van de raadzaal naar de beslotenheid van het college.
 
Voor het CDA is duidelijk geworden dat bij de gesprekken over de uitwerking van het nu voorliggende raadsprogramma de oude politieke mechanismes en weerstanden nog volop aanwezig zijn. Daarom heeft de CDA Fractie unaniem besloten niet meer deel te nemen aan de coalitiebesprekingen.
 
In de openbare Raadsvergadering van 13 mei 2014 zal de Fractie hierover een verklaring afleggen.

Zie ook:
Ad de Waard (CDA) geen kandidaat wethouder meer (ma, 28 apr 2014)
CDA reikt prijzen uit in de brandweerkazerne (ma, 3 mrt 2014)
CDA Sliedrecht ondersteunt startende ondernemers en ZZP-ers (ma, 3 mrt 2014)
Het CDA gaat op bezoek bij de brandweer (ma, 24 feb 2014)
Tweede Kamerlid Peter Oskam te gast bij CDA Sliedrecht (di, 11 feb 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!