Alles over Sliedrecht...
10mei 2014

SGP-CU, PRO Sliedrecht en VVD reageren op terugtreden CDA

SLIEDRECHT -  De SGP-CU, PRO Sliedrecht en de VVD zijn van mening dat, terugkijkend op het besluit van het CDA, alles is gedaan om het CDA binnen de coalitie te houden. Dat is de gezamenlijke reactie van deze partijen op het terugtreden van het CDA uit de coalitiebesprekingen. Zij betreuren de stap die het CDA nu heeft gezet.

Dat het proces een wending zou krijgen lag ook niet in de lijn der verwachting. Immers het CDA werd tijd gegund om een nieuwe kandidaat naar voren te schuiven. Deze kandidaat kreeg ook een warm welkom en het vertrouwen van de overige partijen. Er was waardering voor de moeilijke positie van het CDA en de wijze waarop is gehandeld. Vervolgens verliepen de gesprekken zo constructief dat vol vertrouwen het resultaat van de onderhandelingen bij de achterban van iedere partij werd neergelegd.

Het bericht dat het CDA zich nu toch heeft teruggetrokken is als een verrassing ervaren. Het is echter geen reden voor de drie partijen om de ingezette lijn los te laten. Er ligt een goede basis en er is vertrouwen om met elkaar door te gaan. Dit betekent dat de kandidaat wethouders volgende week benoemd kunnen worden. De vacature die voor het CDA bedoeld was gaat nu ingevuld worden door de SGP-CU. Het gaat hierbij niet om een volledige formatieplaats.
 

Zie ook:
Fractie CDA Sliedrecht stopt met coalitiebesprekingen (vr, 9 mei 2014)
Coalitievorming Sliedrecht stap verder (wo, 7 mei 2014)
Advies informateur coalitievorming Sliedrecht (vr, 4 apr 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!