Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Diakass staat al vijftig jaar voor contact, zorg en aandacht'
11mei 2014

Diakass staat al vijftig jaar voor contact, zorg en aandacht

SLIEDRECHT – In de Gereformeerde Kerk Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat wordt over twee weken het 50-jarig jubileum van Diakass gevierd. Dominee Joost Schelling besteedt hier zondagmorgen 25 mei aandacht aan.

In 1964 werd door de toenmalige Kerkenraad het besluit genomen te gaan werken met zogenoemde diaconale assistenten. Was er in het begin nog sprake van een mannenbestuur, tegenwoordig is zowel het bestuur als de uitvoering in handen van vrouwelijke vrijwilligers. Zij zijn niet meer weg te denken.  De leden van Diakass geven zorg en aandacht aan de oudere gemeenteleden en zij die ziek of eenzaam zijn. Om deze groepen te bereiken heeft elke diaconale assistent een aantal adressen. Ook nieuwe gemeenteleden worden bezocht en leden die veraf wonen. Tenslotte worden attenties gegeven met Kerst, organiseert Diakass gezellige middagen en is zij enkele jaren geleden gestart met het houden van inloopochtenden.

Cohesie

Desgevraagd beamen zowel Joost Schelling, de predikant, als de voorzitter van de Kerkenraad Gerard de Haan het grote belang van Diakass voor de sociale en geestelijke cohesie in de kerkelijke gemeente. ,,De contacten zijn waardevol en worden door de leden buitengewoon gewaardeerd”, aldus De Haan, die raakvlakken ziet met de nieuwe maatschappelijke ontwikkeling: de participerende samenleving. ,,Ik denk dat de huidige samenleving dit soort verbanden meer nodig maakt en daardoor ook nog meer waardeert dan in het verleden.”

Hij verwijst vooral naar de inloopochtenden, die niet alleen voor de eigen leden worden gehouden. Alle inwoners van Sliedrecht kunnen aanschuiven voor een kopje koffie of thee en een praatje. ,,Het gaat ons gewoon om het aandacht hebben voor elkaar. Diakass staat immers voor contact, zorg en aandacht. Al vijftig jaar.”

Festiviteiten

Dinsdag 20 mei wordt in kerkelijk centrum De Voorhof vanaf 14.30 uur een feestelijke middag gehouden met aandacht voor onderling contact, de opening van een ‘bijzondere’ tentoonstelling en een gezamenlijke maaltijd. Op zondag 25 mei komt vooral de dankbaarheid naar voren voor vijftig jaar samenwerken. Het thema van de dienst is: Deel uit met gulle hand.Deel dit bericht met je vrienden!