Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw college voor Sliedrecht met SGP-CU, PRO Sliedrecht en VVD'
12mei 2014

Nieuw college voor Sliedrecht met SGP-CU, PRO Sliedrecht en VVD

SLIEDRECHT - Na een aantal weken van onderhandelen hebben SGP-CU, PRO Sliedrecht, VVD een akkoord bereikt over de vorming van het nieuwe college. Vanavond zijn in het oude raadhuis van Sliedrecht de besprekingen afgerond en de portefeuilles verdeeld.

Vier wethouders
Sliedrecht wordt de komende vier jaar bestuurd door een college wat, naast de burgemeester, bestaat uit vier wethouders. Hans Tanis (SGP-CU) is het vertrouwde gezicht in het college. Tanis wordt de enige full time wethouder. Nieuwkomers zijn Hanny Visser (PRO Sliedrecht) en Len van Rekom (VVD). De plaats die in de eerste onderhandelingen was toebedacht aan het CDA, wordt ingenomen door de SGP-CU.  

Wie gaat wat doen?
Hans Tanis (1,0 fte) gaat zich vooral bezighouden met economie, regiozaken en financiën. Hanny Visser (0,8 fte) het sociale domein, waaronder de decentralisaties (jeugd)zorg. Len van Rekom (0,6 fte) ruimtelijke ordening, bouwen en wonen en gemeentelijk vastgoed. De tweede kandidaat van de SGP-CU (0,6 fte) krijgt onderwijs, verkeer en vervoer, dienstverlening, personeel en organisatie en informatievoorziening en automatisering. Bram van Hemmen houdt als burgemeester de taken op het gebied van openbare orde en veiligheid, handhaving, drugsbeleid, communicatie en burgerparticipatie. De grote projecten worden verdeeld over de portefeuilles.

Stevige ploeg
Rinus Houtman, die als formateur de onderhandelingen tot nu toe heeft geleid, is van mening dat het resultaat voldoet aan de uitgangspunten bij het begin van de formatie. Een stevig college, een hecht team met brede steun in de raad.  Houtman: “er staat een stevige ploeg die er zin in heeft en de mouwen opstroopt om de belangrijke opgaven voor de komende jaren te gaan realiseren”

De drie wethouders worden dinsdag 13 mei in de raadsvergadering geïnstalleerd. De SGP-CU gaat op zoek naar een kandidaat. Zodra die keuze is gemaakt, zal ook de vierde wethouder worden geïnstalleerd.
 

Zie ook:
Fractie CDA Sliedrecht stopt met coalitiebesprekingen (vr, 9 mei 2014)
Coalitievorming Sliedrecht stap verder (wo, 7 mei 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!