Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rotaryclub Sliedrecht en omstreken deelt negen cheques uit'
16mei 2014

Rotaryclub Sliedrecht en omstreken deelt negen cheques uit

SLIEDRECHT – Rotaryclub Sliedrecht en omstreken heeft dinsdagavond 13 mei negen organisaties blij gemaakt met een gift. Ze kregen allemaal een cheque uitgereikt.

De overhandiging vond plaats in Bellevue. Vier van de negen stichtingen komen uit Sliedrecht, te weten: Welzijnswerk Sliedrecht, Sterk@Werk, Sliedrecht en Cultuur en de Anne de Vries- en Roald Dahlschool, die dit jaar gezamenlijk hun intrek nemen in een nieuw schoolgebouw. Ook de Dani Elden-stichting, Stichting Vaarwens, Waterfilters Ethiopië, Inloophuis Helianthius in Dordrecht en Speel-In 2014 in Hardinxveld-Giessendam hebben, om met de woorden van Rotary-voorzitter Martin Boevée te spreken, een steun in de rug gekregen. ,,Om projecten te kunnen uitvoeren die te maken hebben met gezondheid, jeugd of armoedebestrijding. Dit jaar zijn de aanvragen vrij bescheiden geweest, moet ik zeggen. We gaan daarom nog meer doen. In samenwerking met Lionsclub Alblasserwaard gaan we bijvoorbeeld de Voedselbank ondersteunen.”

Stichting Sliedrecht en Cultuur is enigszins een vreemde eend in de bijt aangezien het gedoneerde geld wordt besteed aan het Korenfestival dat in september wordt gehouden. ,,Dat valt misschien niet onder jeugd, gezondheid of armoedebestrijding, maar we vinden het wel een prachtig initiatief dat voor de samenleving wordt gehouden en dat we graag een duwtje geven.” Volgend jaar juni pakken de rotary en bovengenoemde lionsclub zelf uit met een havenconcert in Sliedrecht. ,,Vanwege ons 50-jarig bestaan wilden we dat aanvankelijk al in 2014 doen, maar daarvoor kwamen we tijd te kort.”Deel dit bericht met je vrienden!