Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht presenteert positief rekening-saldo 2013'
16mei 2014

Gemeente Sliedrecht presenteert positief rekening-saldo 2013

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht heeft het boekjaar 2013 afgesloten met een positief resultaat van € 2,8 miljoen. Een resultaat dat voornamelijk tot stand is gekomen door incidentele meevallers. Hierin is een bedrag begrepen van € 1,6 miljoen als gevolg van overloopposten voor 2014.

Oorzaken positief saldo
Van het resterende resultaat van € 1,2 miljoen, was reeds € 0,6 miljoen in december reeds voorzien. De resterende € 6 ton  komt vooral door meevallende inkomsten vanuit het Rijk (€ 3 ton), lagere bijdrage aan de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (€ 3 ton), diverse kleinere meevallers (€ 4 ton) en een nadeel van € 4 ton wegens waarderingszaken bij de grondexploitaties. 
 
Niet rijk rekenen
“Het gaat vooral om meevallers, waarop we in 2014 niet kunnen rekenen en daarom de noodzakelijke bezuinigingen niet kunnen voorkomen” aldus Hans Tanis, wethouder Financiën. “We zijn al wel aan het onderzoeken of zich bij de kleinere afwijkingen meevallers voordoen, die wel doorwerken naar volgende jaren.“ 
 
Wat gebeurt er met dit eenmalig voordeel?
Van het positief resultaat van € 2,8 miljoen moeten in ieder geval de vrijvallende middelen voor onderhoud graven en voor het afronden van de werkzaamheden vanuit 2013 beschikbaar blijven. “We zouden ons in de vingers snijden als we dit geld niet apart zetten, want dan worden we in 2014 met kosten geconfronteerd waarvoor geen dekking aanwezig is” aldus de wethouder. Met het resterende saldo van ongeveer € 1,2 miljoen willen we, met het oog op de toekomstige ontwikkelingen die ons te wachten staan, vooral investeren in de organisatie. Niet onvermeld mag blijven dat we € 25.000 willen reserveren voor een waarderingssubsidie aan de Stichting Dijksynagoge, waarmee we het belang hiervan willen onderschrijven.
 
Grondexploitatie
Net als in 2012 zijn de marktomstandigheden in de ontwikkeling van woning-bouwprojecten in 2013 niet verbeterd en heeft de gemeente een verlies geleden van bijna € 1 ton. Daarnaast moest voor € 3 ton rekening gehouden worden met toekomstige kosten voor in exploitatie te nemen gebieden. De wethouder: “Door de daling van de prijzen moeten we van een aantal bezittingen een lagere waarde opnemen in onze boeken. Dit is nodig zodat we blijven  voldoen aan de wettelijke eisen.” 
 


Deel dit bericht met je vrienden!