Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Truckerstocht door de streek levert glunderende gezichten op'
18mei 2014

Truckerstocht door de streek levert glunderende gezichten op

REGIO – 85 vrachtwagens met daarin 95 mensen met een beperking als passagier hebben zaterdag een rondrit door de Alblasserwaard gemaakt. Peter Jansen, voorzitter van de organiserende Lionsclub Alblasserwaard, sprak na afloop van de Truckerstocht, die voor de twaalfde keer werd gehouden, van een groot succes. De sponsoring heeft ruim 5.000 euro opgeleverd.

Dit geld is bestemd voor het inloophuis Helianthus in Dordrecht waar kankerpatiënten terecht kunnen voor een kopje koffie, contact met lotgenoten, het delen van ervaringen en een luisterend oor. In het inloophuis worden gasten ontvangen door vrijwilligers. Een aantal van hen zijn ervaringsdeskundigen.Zij weten wat het voor patiënten betekent om kanker te hebben of te hebben gehad.

Tijdens de 65 kilometer lange tocht werd door de vrachtwagens luid getoeterd. Honderden mensen stonden zwaaiend langs de kant van de weg. Dit zorgde voor glunderende gezichten in de cabines.

De Truckerstocht startte ‘s morgens in Alblasserdam. Via Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam werd koers gezet naar het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. Daar werd geluncht. Na de lunch reden de trucks achtereenvolgens over de Lekdijk langs Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk om uiteindelijk weer in Alblasserdam te eindigen.

Onderstaande foto’s zijn van Leo Zonnnenberg. Hij heeft ze gemaakt in Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!