Jongens B1 ook Regio Kampioen ... naar Final Four

21 mei 2014

SLIEDRECHT - Het Jongens B1 team van Sliedrecht Sport moest afgelopen zaterdag een toernooi spelen om het regio kampioenschap in  Eindhoven (Sporthogeschool). Aangezien de eerste wedstrijd pas gepland stond om 15:00 vertrokken de mannen rond 13:00 van Sporthal de Stoep naar Eindhoven.

Jongens B bestaat uit Friso Voorberg, Marijn Ottevanger, Bas van Houten, Lennart Bisschop, Rick Julicher, Luuk vd Leeden, Jelle van Rekom, Kris van Heteren, Yorick de Groot, Glen Korevaar en de coaches Daniel van Helden en Bas de Groot.

Om 15:00 werd gestart tegen de op papier lastigste tegenstander, de mannen van Wik uit Groot Ammers. Naast een leuke wedstrijd was dit ook een broederstrijd aangezien de broer van Daniel de coach is van Wik. Maar Sliedrecht begon prima aan de wedstrijd en wist de tegenstander aardig onder druk te zetten. Ondanks dat aan de WIK kant een paar uit de kluiten gewassen kerels stonden wisten onze mannen met technisch goed volleybal een solide voorsprong op te bouwen. Rick was op dreef en blokkeerde bal na bal, de Wik mannen werden bijna radeloos. Kris bediende zijn aanvallers vlekkeloos en Glen en Yorick wisten menig puntje te scoren. Als dan ook libero Marijn alle ballen van de grond gaat halen en service kanon Jelle zijn aces naar binnen slaat  dan is het gebeurt met de tegenstand van WIk. De eerste set wordt gewonnen door de Sliedrechtse mannen met 25-22.

Een leuke wedstrijd ontstaat ook zeker in de tweede set als Wik nog meer druk uitoefent op onze mannen, maar die blijven knokken en geven zich niet zomaar gewonnen. Tot 15-15 gaat de set gelijk op , maar WIK neemt een tussensprint en staat met 21-19 voor. Yorick serveert tot 21-21 en Glen klapt in die rally’s een paar mooie ballen naar binnen. Jelle gooit er nog effe een bas-balletje in en Sliedrecht heeft de voorsprong weer te pakken. Kris geeft een vlekkeloze setup op Rick, Lennart raapt er achterin een paar vlekkeloos op en het wordt 24-23 voor Sliedrecht Sport. In de laatste rally verdedigt Marijn samen met Jelle als een tijger, alle ballen van de vloer en via de blokkering wordt het laatste punt gescoord … starten met een 2-0 overwinning is altijd lekker.

In de tweede wedstrijd is het de beurt aan Volley2B. Luuk en Friso kwamen in het veld voor Jelle en Lennart en de mannen van Sliedrecht starten prima. Er werd gebouwd aan een 9-4 voorsprong, maar toen kwam de klad er een beetje in. Veel eigen fouten zorgden ervoor dat Volley2B brutaalweg de eerste set pakten met 25-23. Dat kon niet de bedoeling zijn, Daniel en Bas pakten de mannen nog eens stevig aan en de tweede set kwam ook Bas het team versterken. In de tweede set ontstond echt een volleybal gevecht waarbij het kwartje beide kanten kon opvallen. Sliedrecht speelde eigenlijk niet goed en bij Volley2B lukte opeens heel veel. Maar aan het einde van de set rechtten de Sliedrechtse mannen hun rug en wisten de set met 25-22 binnen te halen. Tussenstand 1-1 en een derde set was noodzakelijk.

In deze set liep het in het begin nog niet van een leie dakje, maar bij 12-7 namen de coaches een time-out en met een weergaloze peptalk van Daniel gaven de mannen ineens vol gas. De serveer arm van Kris begon het opeens weer te doen en die serveert in een keer het gat dicht naar 12-12. Als dan Glen vervolgens lachend een paar ballen naar binnen timmert is ook deze set voor Sliedrecht met 15-13. Weer winst, 2-1 deze keer.

In de laatste wedstrijd wordt gespeeld tegen Limac, een leuke ploeg met fanatieke jongens. Maar in de eerste set was Sliedrecht bevrijdt van alle spanningen en liet vlekkeloos volleybal zien. Deze keer mocht Friso opdraven als libero en kregen Luuk, Marijn en Bas speelkansen. De coaches zaten eindelijk weer lekker op de bank en lieten de mannen lekker hun gang gaan. Eindelijk weer een paar balletjes door het midden, staffels en lachende gezichten. De eerste set werd lekker binnengehaald met 25-16, een goede start dus. In de tweede set deed Limac er nog een schepje boven op, maar onze mannen speelden het geroutineerd uit en wonnen ook de tweede set met 25-23.

Mannen, gefeliciteerd met wederom een regio kampioenschap. Klasse … en net als vorig jaar gaan we op naar de Final Four. Uiteindelijk vind ik het knap van jullie, een team met hoofdzakelijk 2e jaar C volleyballers wat mannen die stukken groter zijn en sterker toch iedere keer het vuur aan de schenen weet te leggen. Misschien volleybalden jullie niet je beste toernooi, maar op basis van techniek, inzet en vernuft weten we toch iedere keer de wedstrijden te winnen. In de Final Four krijgen we nog betere tegenstanders, dus daar moeten we weer op ons best zijn … we gaan weer lekker trainen ervoor.

Groeten van de trotse coaches Bas en Daniel.

Bron: Sliedrechtsport.