Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrechtse verkiezingsuitslag pas zondagavond bekend'
23mei 2014

Sliedrechtse verkiezingsuitslag pas zondagavond bekend

SLIEDRECHT – Wie nieuwsgierig is hoe er gisteren tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement in Sliedrecht is gestemd, zal nog even geduld moeten betrachten. De uitkomsten van de lokale tellingen in elk deelnemend land mogen pas zondagavond 25 mei om 23.00 uur bekend mogen worden gemaakt.

De Europese Commissie heeft bepaald dat de voorlopige verkiezingsuitslag pas bekend mag worden gemaakt zodra alle stemlokalen in elke EU-lidstaat zijn gesloten. Dit om te voorkomen dat de uitslag in het ene land de stemming in het andere land kan beïnvloeden.

Sliedrecht maakt deel uit van de kieskring Dordrecht. Vanuit Dordrecht worden zondagavond laat regiobreed de verkiezingsuitslagen bekendgemaakt. Burgemeester Bram van Hemmen twitterde gisteravond dat de opkomst in Sliedrecht mee lijkt te vallen. Hij verbond hier overigens geen percentage aan. Landelijk is de opkomst ongeveer gelijk aan de vorige verkiezingen in 2009. Volgens de exitpoll van het bureau Ipsos (uitgevoerd in opdracht van de NOS) maakte ongeveer 37 procent van de kiezers de gang naar de stembus.Deel dit bericht met je vrienden!