Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Korte invasie van historische legertrucks in Sliedrecht'
24mei 2014

Korte invasie van historische legertrucks in Sliedrecht

SLIEDRECHT – Na sportbolides en vrachtwagens waren het vandaag historische legertrucks die in een lang lint door de Alblasserwaard reden. Met start en finish bij Bouwmaatschappij Merwestreek uit Hardinxveld-Giessendam. Aan het einde van de tocht trokken de voertuigen dwars door Sliedrecht. Sliedrecht Vandaag maakte een foto-impressie.

De jaarlijkse Legertruckdag, die dit jaar voor de negende keer werd gehouden,  werd georganiseerd door Stichting De Ark in samenwerking met Stichting Het Groene Virus. Zij hadden de handen ineengeslagen om (verstandelijk) gehandicapte mensen uit de regio een onvergetelijke dag te bezorgen. De stoet bestond uit 32 historische legervoertuigen waarvan de meeste uit de Tweede Wereldoorlog stammen en werden bemand door de geallieerden. Naast mensen met een beperking (waarvoor de rondrit was bedoeld) namen ook familieleden en vrienden deel. In totaal ongeveer 225 personen.

De legertrucks reden van west naar oost dwars door Sliedrecht. Ze kwamen via de Tolsteeg tussen Wijngaarden en Sliedrecht eerst op de Parallelweg uit waarna ze richting de wijk Craijenstein reden en onder meer langs De Merwebolder kwamen. Vervolgens sloegen ze de Deltalaan in en gingen ze via de Geulstraat de Molendijk op richting de Kerkbuurt. Aangekomen bij de Grote Kerk gingen ze de Stationsweg af om bij de eerste rotonde de Rembrandtlaan in te slaan. Deze weg werd helemaal uitgereden waarna de stoet het baggerdorp via de Rivierdijk verliet.

De legervoertuigen werden geëscorteerd door de politie. Onderstaande foto’s en filmpje zijn gemaakt door Ruben van der Sterren.Deel dit bericht met je vrienden!